Acasa / Economic / Protest spontan la CEO! Minerii spun că sunt tratați precum animalele
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Protest spontan la CEO! Minerii spun că sunt tratați precum animalele

Un protest spontan a avut loc, ieri, la sediul Complexului Energetic Oltenia. Zece mineri ai Carierei Roșiuța au intrat în greva foamei nemulțumiți de noile lefuri negociate dar și de faptul că nu au primit clase de salarizare. Protestarii susțin că li se pune „pumnul în gură” ori de câte ori ridică problema banilor și a grupelor de muncă.

Deși anemic, protestul pus la cale de mineri și-a atins scopul de a-i atrage atenția managerului CEO. Cu pancarde de gât, oamenii s-au plâns că muncesc ca robii timp de 8 ore pentru a fi apoi recompensați în bătaie de joc. „Suntem nemulțumiți de salarii. A fost vorba că muncitorii cu clasele mici să fie ridicați dar s-au ridicat tot cei care au clasele mari. După 23 de ani de muncă iau 1.900 de lei. Stăm în nămoale până la genunchi, în condițiile care sunt și să ajungem după atâția ani de muncă să luăm banii aceștia, nu mi se pare corect, ne tratează ca pe niste animale”, s-a plâns unul din protestatari.

Ar fi fost amenințați de șeful Carierei

Unul dintre protestari susține că a ajuns să fie amenințat după ce a refuzat să semneze actul adițional la CCM. Bărbatul spune că nu va semna până ce nu va obține ceea ce i s-a promis. „Grila aceasta care este 16 C este în cuantum de 1901 lei dar nu ne apare clasă, și nu vrem să semnăm. Când m-am dus la unitate la Roșiuța să semnez actul adițional, domnul director al carierei a încercat să mă amenințe că dacă nu semnez acum, data viitoare poate nu va mai fi nevoie. Asta mie îmi sună a amenințare!”, a declarat Stamate Mihai prezent la protest.

Minerii, prinși în conflictul dintre sindicate

Protestarii prezenți în fața sediului central al companiei sunt, de fapt, prinși în promisiunile mărețe ale sindicaliștilor de a-i atrage în gruparea pe care o reprezintă. Foști membri ai sindicatului lui Nelu Roșca, de la Cariera Roșiuța, oamenii au trecut în barca sindicatului lui Nicu Bunoaica în speranța că vor primi bani mai mulți după armonizarea salariilor. „Am încercat să am un dialog cu administrația CEO, am avut trei întalniri cu domnul Boza și mi s-a promis că va fi analizat și rezolvat cazul acestor oameni. Am transmis că administrația CEO înceracă se le rezolve problema dar nu acum ci în aprilie după semnarea CCM. Probabil sunt supărați. Mie nu mi se pare normal ca acești oameni să aibă clasa 14 în moment ce oamenii lui Roșca au clasa 27”, a trasmis liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 Nicu Bunoaica.

Un comentariu

  1. Si angajatele de la Minprest au fost trimise acasa de catre domnul Giorgi .care nu are treaba de angajati .ce cadou de 8 martie . Sunt famili8 de intretinut .rate la banci .domnule director Giorgi nu va pasa de angajati .dupa ce ca le dati 1100 de lei pe luna .va bateti si joc

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*