2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicProteste la Divizia Minieră. Zeci de gorjeni şi-au strigat nemulţumirile!

Proteste la Divizia Minieră. Zeci de gorjeni şi-au strigat nemulţumirile!

Zeci de foşti angajaţi ai societăţilor Olservmin şi Sind Jilţ au protestat, ieri, în faţa Sucursalei Diviziei Miniere pentru a-şi striga nemulţumirile. Aceştia nu se regăsesc pe lista celor 361 de expropriaţi care vor fi angajaţi la Minprest, deşi au dat terenuri spre exploatările miniere.

Au ales protestul pentru a îi îndupleca pe şefii Complexului Energetic Oltenia să îi treacă pe listele de angajare la Minprest Serv. Este vorba de aproximativ 25 de persoane care au ajuns în faţa Sucursalei Divizia Minieră pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii CEO. Foştii angajaţi de la Olservmin şi Sind Jilţ care s-au postat astăzi în faţa Diviziei Miniere spun că ei îndeplinesc principalele condiţii, acelea că nu au ce pune pe masă, nu au nicio sursă de venit şi au fost expropriaţi. De asemenea, oamenii se declară nemulţumiţi de faptul că pe listele de angajare la Minprest Serv se regăsesc persoane care nu au dat terenuri spre exploatările miniere şi ameninţă că vor veni în faţa CE Oltenia cu copiii, în speranţa că astfel îi vor îndupleca pe şefii complexului. „Stăm aici până se rezolvă toată treaba. Eu am pământ, am anchetă socială, nu am venit şi nu sunt trecut pe listă. Pe liste sunt trecuţi care nu au nicio palmă de pământ. Şi noi? Noi nu avem locuri”, a spus un protestatar. Ajunsă la disperare, o femeie văduvă din Fărcăşeşti, întreţinătoare a doi copii, a izbucnit în lacrimi. Aceasta spune că astăzi îşi va lua copiii de la şcoală, în timpul orelor de curs, pentru a veni cu ei în faţa conducerii Complexului Energetic Oltenia. Printre protestatari sunt oameni care cer angajarea la Minprest măcar pentru un an, ca după aceea să beneficieze de şomaj. Toţi cei care au protestat în faţa sediului Diviziei Miniere au spus că au fost expropriaţi şi au avut terenuri afectate de exploatările miniere, însă, nu se regăsesc pe lista celor care urmează să fie angajaţi la Minprest. „Vrem să avem posibilitatea să facem un an ca să putem să ne încadrăm şi noi la şomaj. Nu vrem mai mult că ştim că nu se poate serviciu pentru totdeauna”, a spus un protestatar.

Solicită refacerea listelor

Liderul de sindicat Constantin Creţan cere conducerii CEO şi reprezentanţilor judeţului refacerea listelor cu cei ce urmează să fie angajaţi la Minprest. „Sunt oameni care au cedat suprafeţe de teren şi sunt cu adevărat expropriaţi şi n-au fost angajaţi. Sunt oameni care nu au cedat nicio palmă de pământ şi au fost angajaţi”, a declarat liderul de sindicat Constantin Creţan. Tot ieri o delegaţie formată din mai mulţi angajaţi nemulţumiţi a mers să discute cu prefectul Claudiu Teodorescu, acesta asigurându-i pe cei în cauză că va face toate demersurile în sprijinirea cauzei lor şi mai mult va încerca să aibă o întâlnire cu toţi factorii de decizie din companiile amintite, pentru a rezolva problema creată.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -