spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicRăsturnare de situaţie! Anchetă pentru mărturie mincinoasă, în dosarul BVA Coal- CEO

    Răsturnare de situaţie! Anchetă pentru mărturie mincinoasă, în dosarul BVA Coal- CEO

    ce-olteniaInspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj verifică dacă trei dintre martorii din dosarul „BVA- CEO”, au minţit în declaraţii. La secţia Investigaţii Criminale există o plângere făcută de BVA Coal, firma de apartament din Constanţa, care a cumpărat cărbune de la Complexul Energetic Oltenia şi l-a vândut la un preţ mult mai mare în Serbia.

    De plângerea penală sunt vizaţi 3 martori, angajaţi la cariera Husnicioara. Se pare că au declarat că lignitul a fost livrat către BVA la granulaţia din contract, iar societatea spune că nu, motiv pentru care a s-au ales cu plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Săptămâna trecută, la Complexul Energetic Oltenia a ajuns o adresă din partea Poliţiei prin care se solicită documente din contractul CEO cu BVA Coal.

    În ianuarie 2015, CEO a început să livreze cărbune către firma din Constanţa. Contractul prevedea livrarea a 200 de mii de tone de cărbune pe lună la o anumită granulaţie. În total ar fi trebuit, conform contractului, să fie vândute 1,2 milioane de tone de cărbune. După 4 luni contractul a fost însă suspendat, deoarece BVA nu a mai plătit. S-a ajuns în instanţă, deoarece firma spune că CEO nu a respectat granulaţia din contract. „CE Oltenia a livrat cărbunele la granulaţia prevăzută în contract. Menţionăm că nu a fost efectuată nici o livrare fără proces-verbal de recepţie a mărfii care atestă respectarea condiţiilor de livrare atât calitative, cât şi cantitative, întocmit în prezenţa delegatului cumpărătorului. Contractul prevede în mod expres că în cazul neprezentării delegatului cumpărătorului, cărbunele nu se livrează. Nu se poate pune problema incapacităţii CE Oltenia de a livra cantitatea de cărbune prevăzută în contract (aproximativ 200.000 tone/lună), în condiţiile în care carierele Husnicioara, Lupoaia şi Roşiuţa pot livra aproximativ 600.000 tone/lună. Pentru a securiza contractul, s-a pus condiţia ca plata cărbunelui să fie făcută în avans, astfel că CE Oltenia a livrat, de fiecare dată, cantitatea de cărbune corespunzătoare sumei încasate în avans de la BVA COAL SRL. Prin urmare, CE Oltenia este îndreptăţită să considere neîntemeiate motivaţiile firmei BVA COAL SRL, care se consideră «înşelată» de Complex”, spunea CEO într-un comunicat la vremea respectivă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: