spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicReorganizarea CEO, greu de realizat!

    Reorganizarea CEO, greu de realizat!

    Conducerea CE Oltenia răspunde cererilor sindicale, şeful Diviziei Miniere, Aurel Medinţu, declarând că este foarte greu de revenit la o funcţionare independentă a entităţilor energetice. În timp ce acesta susţiune că CEO s-a înfiinţat repede pentru a salva fosta SNLO şi Complexul Craiova de la faliment, surse din sistem susţin că la înfiinţarea companiei, fosta Societate a Lignitului avea un profit de aproximativ 200 miliarde lei vechi.

    Declaraţii şi contraziceri! Cam asta se întamplă pe scena sindicală şi administrativă a CE Oltenia, după ce, încă de la începutul săptămânii, sindicatele din SME Oltenia au cerut fie înfiinţarea mixul energetic, fie revenirea la o funcţionare bazată pe fostele entităţi energetice. „Atunci consideram că pericolul era privatizarea, nu ceea ce se întâmplă acum. La ultima şedinţă de negociere am solicitat reorganizarea sub forma unui mix sau revenirea la fostele entităţi, cu aducerea perimetrelor miniere la termocentrale. Eu mă întreb de ce s-a stat doi ani de zile? Trebuiau emise o serie de legi şi văd că nici până acum nu se reuşeşte ceea ce s-a promis de către parlamentari”, a explicat Gabriel Căldăruşe, lider de sindicat în cadrul SME Oltenia.

    Medinţu: „O hotărâre, greu de luat”

    La aceste declaraţii, şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a ieşit public ieri, declarând că este greu de făcut această reorganizare, în condiţiile în care primul manager al CEO, Constantin Bălăşoiu a accesat un credit pentru modernizarea termocentralei din Craiova sub aspectul condiţiilor de mediu. „În statut sunt anumite prevederi, sunt şi articole ce fac greoaie spargerea CE Oltenia din forma actuală. Noi suntem pentru salvarea CE Oltenia în forma actuală, dar se face cu anumite costuri. La înfiinţare, pe lângă plata restanţelor a fost accesat un credit foarte mare pentru asigurarea condiţiilor de mediu la Işalniţa şi Craiova 2”, a explicat, la un post local de radio, Aurel Medinţu. Mai mult decât atât, şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, susţine şi că CE Oltenia s-a înfiinţat foarte repede pentru a salva fosta SNLO şi Complexul Energetic Craiova, de la faliment. „La înfiinţarea CE Oltenia, cele două complexuri Rovinari şi Turceni mergeau bine, aveau profituri şi a trebuit ca tot profitul să se folosit pentru a achita restanţele de la Complexul Craiova şi de la SNLO. O să ieşim cu documente, pentru că acum se încearcă a se spune că funcţiona pe plus”, a mai declarat Medinţu. Cele susţinute de şeful Diviziei Energetice sunt însă contrazise total de voci din Complexul Oltenia, persoanele în cauză susţinând că fosta SNLO a achitat în februarie 2012 toate restanţele, iar pe 2011 a înregistrat un profit de 500 miliarde lei vechi. Astfel, se spune că în momentul înfiinţării colosului energetic, fosta SNLO înregistra un profit de aproximativ 200 miliarde lei vechi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: