Acasa / Economic / Ruşeţ: „Se apără interesele unor lideri de sindicat”

Ruşeţ: „Se apără interesele unor lideri de sindicat”

Federaţia Naţională Mine Energie a înaintat ieri o adresă conducerii Complexului Oltenia prin care informează administraţia cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă, sindicalistul Dumitru Pârvulescu sperând ca în urma concilierii discuţiilor de către ITM să se ajungă la un dialog constructiv, benefic salariaţilor. Directorul Ion Ruşeţ susţine însă că, prin acest conflict declanşat, se urmăreşte protejarea intereselor unor lideri de sindicat şi nu pe cele ale salariaţilor.

Printr-o adresă înaintată conducerii CE Oltenia, Directoratul a fost informat de liderii FNME cu privire la declanşarea conflictului de muncă. În acelaşi timp, o informare a fost trimisă şi la Inspectoratul de Muncă, reprezentanţii acestei instituţii urmând să concilieze conflictul într-un termen de şapte zile. Vicepreşedintele Dumitru Pârvulescu susţine că FNME nu-şi doreşte să se mai ajungă la proteste, însă condiţia este aceea ca drepturile să fie păstrate la nivelul anului 2014. „Am înaintat o adresă conducerii Complexului Oltenia şi, în acelaşi timp, am transmis la Inspectoratul de Muncă dosarul de conciliere. Dumnealor ar putea fi de acord cu păstrarea drepturilor, însă nu se vrea a se da, printre altele, suma care i se cuvine salariatului pentru prima de vacanţă şi care este din fondul de salarii. Nimeni nu-şi doreşte să fie proteste!”, a spus Pârvulescu.

Ruşeţ: „există disponibilitate din partea administraţiei”

Susţinând că există disponibilitate din partea companiei de a găsi soluţii la negocierile contractuale, Ruşeţ face declaraţii surprinzătoare la adresa liderilor de sindicat ce participă la negocieri. Acesta susţine că acest conflict declanşat este realizat pentru a apăra interesele unor lideri de sindicat, şi nu pe cele ale oamenilor. „Noi am transmis un răspuns pertinent, sindicatele din FNME sunt nemulţumite, s-au adresat Inspectoratului de Muncă urmând ca într-un termen de şapte zile să aibă loc etapa de conciliere. Repet, administraţia nu a greşit cu nimic! Există disponibilitate continuă de a rezolva problemele cu care se confruntă salariaţii. După părerea mea, acest conflict declanşat de FNME este un conflict realizat pentru a apăra interesele unor lideri de sindicat, şi mai puţin interesele oamenilor”, a declarat la Acces TV, Ion Ruşeţ. Acesta a promis dezvăluiri despre aceste interese, după trecerea perioadei de conciliere. Ziua de astăzi este ultima în care sindicatele şi administraţia, ce participă la negocieri, ar mai putea semna contractul colectiv de muncă pe acest an.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*