S-au stabilit primele de care vor beneficia salariații din CEO în acest an

0
48

O nouă rundă de negocieri a avut loc, ieri, între reprezentanții sindicatelor și cei ai administrației Complexului Energetic Oltenia (CEO), în vederea încheierii unui nou contract colectiv de muncă. Acesta trebuie încheiat până la sfârșitul acestei luni, urmând să intre în vigoare începând din luna aprilie.

„În urma negocierilor, angajații Complexului Energetic Oltenia vor beneficia anul acesta de prime majorate. Este vorba de o creștere de la 1.100 de lei, la 1.300 de lei. A fost, de asemenea, majorată cota de cărbune de la 600 de lei la 1080 de lei. S-a mai stabilit ca valoarea tichetelor de masă să crească de la 15 la 20 de lei. În plus, valoarea unui voucher de vacanță va fi în final de 2.230 de lei“, se arat㠐într-o postare a Sindicatului Mine Energia Oltenia.

Întâlnire între ministrul Energiei și sindicaliști

În urmă cu peste o săptămână, reprezentanții principalelor sindicate din CEO, dar și membri ai Directoratului au avut o întâlnire cu ministrul Energiei și Economiei, Virgil Popescu, cu privire la stabilirea drepturilor salariale în noul Contract Colectiv de Muncă.

Sindicaliștii susțin că există în continuare discrepanțe între salariați care prestează aceeași activitate, au aceeași calificare și vechime. Discuțiile s-au purtat și cu privire la acordarea ajutorului de stat în valoare de 1,2 miliarde de lei pentru ca CEO să poată achiziționa certificatele de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here