S-au reluat protestele. Noi promisiuni pentru angajații CE Oltenia

0
256

Protestatarii din CE Oltenia au revenit în Piața Prefecturi pentru a continua acțiunile de nemulțumire. Este cea de-a 13 săptămână de proteste la Târgu Jiu.

Angajații au stat, din nou, la discuții cu parlamentarii gorjeni, o parte din aceștia asumându-și că vor vota legea pensiilor care îi avantajează. „Se fac pași grei. Noi protestăm pentru susţinerea proiectului legislativ care se află la Camera Deputaţilor, proiect care încadrează minerii şi energeticienii la condiţii speciale de muncă în legea pensiilor. Acest drept nu ne-a fost recunoscut ani la rând. Minerii şi energeticienii din CE Oltenia au fost dispreţuiţi, discriminaţi și ignorați în toate legile pensiilor adoptate până acum. Ne aflăm în fața unui program de restructurare, în faţă această tranziţie justă care ne afectează în primul rând pe noi, minerii, din această cauză noi trebuie să fim primii protejaţi, cu atât mai mult că noi chiar muncim în condiţii speciale de muncă. Faptul că nu ne sunt recunoscute condiţiile este o discriminare. Nouă nu ni s-ar face un favor, pur și simplu ne-ar pune acolo unde ne este locul în legea pensiilor”, a declarat Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

5 la 2

Dacă în campanie mai toți politicienii le-au promis sprijin, acum, unii fac pași în spate. “Am vorbit cu parlamentarii de la PSD, ne-au promis că vor vota proiectul și că vor convinge și grupul parlamentar din PSD, din Parlamentul României să-l susțină. Ne aflăm într-o situație greu de înțeles. Avem șapte parlamentari în Gorj, cinci ne declară că ne susțin, PSD și USR, culmea, cei doi care sunt împotriva, sunt tocmai parlamentarii PNL, cei care au depus proiectul în Parlament. Vedeți ce însemnă să trăiești în România! Noi încercăm să îl convingem și pe domnul Vîlceanu care spunea în trecut că vrea să facă dar nu are majoritate în Parlament”, a mai declarat protestatarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here