6.2 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Economic UM Sadu, lăsată de izbelişte!

UM Sadu, lăsată de izbelişte!

Uzina Mecanică Sadu seamănă tot mai mult cu o unitate economică sortită pieirii, asta în condiţiile în care la multele probleme pe care le are, acum a rămas şi fără director general. Au apărut informaţii cum că, după demisia directorului Gheorghe Stoica, favorit pentru această funcţie de conducere ar fi Gigel Capotă, fost comisar la Garda Financiară şi director economic la Spitalul Judeţean.

um-sadu

După mai bine de un an şi jumătate de detaşare la UM Sadu, directorul tehnic de la Romarm, Gheorghe Stoica, s-a reîntors la vechiul loc de muncă din companie, lăsând fabrica de armament cu veşnicele ei probleme. Conform informaţiilor apărute în mass media locală, se pare că lipsa materiei prime ar fi reprezentat unul din motivele pentru care Stoica a decis să se reîntoarcă la vechiul loc de muncă de director tehnic la Romarm. De altfel, aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă salariaţii, cei peste 900 de muncitori fiind nevoiţi să lucreze cu utilaje vechi de câteva decenii, pe salarii derizorii. Subprefectul judeţului Sorin Arjoca speră ca situaţia în unitatea de armament să-şi revină la normal, încât locurile de muncă să fie menţinute. „Am luat la cunoştinţă tot pe surse de demisia actualului director. O să vedem ce se întâmplă … este atributul Romarm şi al Ministerului Economiei. Este o problemă mai veche acolo. Să sperăm că se vor lua deciziile cele mai înţelepte şi oamenii nu-şi vor pierde locurile de muncă pentru că este păcat în primul rând de oameni şi în al doilea de rând de această unitate specială care a contat de-a lungul timpului foarte mult în economia judeţului”, a declarat subprefectul judeţului, Sorin Arjoca.

Numire politică?

Zvonurile lansate l-ar indica drept posibil director la UM Sadu pe Gigel Capotă, fost comisar şef la Garda Financiară Gorj şi director economic la Spitalul Judeţean şi asta ca urmare a sprijinului de care se bucură din partea PSD Bumbeşti-Jiu. Vicepreşedintele social-democrat Ciprian Florescu respinge însă ideea acordării unui sprijin politic acestuia pe funcţia de şef la UM Sadu, acesta declarand că PSD merge pe susţinerea specialiştilor. „NU am cunoştinţă de o astfel de susţinere! PSD nu merge pe susţinerea politică, ci pe susţinerea adevăraţilor specialişti”, a declarat Florescu. Capotă nu este străin de domeniul de armament, acesta fiind în trecut salariat al UM Sadu. Nu trebuie uitat faptul că în ultimii ani, în ciuda partidelor ce s-au succedat la putere, UM Sadu s-a confruntat cu aceleaşi probleme, fără ca ele să fie rezolvate de administratorii numiţi, în ciuda promisiunilor făcute în campanile electorale de liderii politici.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente