Acasa / Economic / Salariații nemulțumiți din CEO mai au de așteptat până la toamnă

Salariații nemulțumiți din CEO mai au de așteptat până la toamnă

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) care sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut armonizarea salarială la încheierea noului Contract Colectiv de Muncă pot spera la acordarea unor sume mai mari de bani abia în luna septembrie. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a precizat că în luna septembrie se va face o analiză a problemelor ivite și, dacă vor exista bani la fondul de salarii, atunci se vor putea face anumite creșteri salariale: „În momentul de față nu se mai pot face ajustări salariale, pentru că sumele au fost împărțite pe subunități și au fost consumate în totalitate. Avem prinsă o clauză în Contract că în luna septembrie ne vom întâlni în Comisia mixtă sau Comisia de negociere și vom analiza execuția fondului de salariu. Atunci vom vedea cum se stă în execuție și se mai pot face unele corecții, care vor fi sesizate de fiecare subunitate.

„Acest proces nu se va opri“

Sorin Olaru, directorul de resurse umane din cadrul CEO, a spus că procesul de armonizare salarială va continua, cu condiția să existe și fonduri: „Sunt nemulțumiri ale salariaților care vin din anii trecuți pentru că demult nu au mai avut loc măriri salariale. Am început anul trecut și am continuat în acest an cu reglările de salarii din două în două etape. Dacă vor exista resursele financiare, acest proces nu se va opri aici și va continua până când toate problemele se vor soluționa“.
Cu privire la protestele din ultima perioadă ale unor salariați, directorul de resurse umane a precizat: „Protestul colegului care a protestat nu era îndreptățit pentru că avea cel mai mare salariu din companie pe postul de sudor. La Turceni au fost diferențe de zeci de lei între colegi pe același loc de muncă, în condițiile în care în trecut au fost diferențe de sute de lei. Încercăm să le reparăm“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*