spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
marți, martie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicScrisoare de confort de la Comisia Europeană pentru Complexul Energetic Oltenia

    Scrisoare de confort de la Comisia Europeană pentru Complexul Energetic Oltenia

    Complexul Energetic Oltenia (CEO) așteaptă să primească o Scrisoare de confort din partea Comisiei Europene, pentru derularea proiectelor de investiții care fac parte din Planul de Restructurare.

    Această scrisoare reprezintă un fel de garanție pentru potențialii investitori.

    „Planul de Restructurare a fost notificat la Comisia Europeană. A fost o delegație din partea Ministerului Energiei la Comisia Europeană și s-au purtat discuții cu comisarul. Vom primi în perioada următoare, până la decizia de aprobare a Planului de Restructurare, o scrisoare de confort, pentru ca băncile și posibilii investitori care doresc să realizeze investițiile alături de noi să aibă încredere că pot să participe alături de noi la aceste investiții. Este un semnal că se poate aproba Planul de Restructurare“, a precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

    CEO a primit scrisori de intenție de la companii puternice

    Conducerea CEO a aprobat înființarea de societăți mixte pentru realizarea proiectelor cuprinse în Planul de Restructurare, și anume construcția de centrale pe gaz și de parcuri fotovoltaice.

    Daniel Burlan a precizat că au fost primite scrisori de intenție de la companii puternice din România și din Europa: „Am primit scrisori de intenție de la oameni de afaceri din  Gorj , de la societăți mari din România, dar și de la companii importante din Uniune Europeană și non UE. Am primit scrisori de intenție atât pentru construcția parcurilor fotovoltaice, cât și a centralelor pe gaz. Sunt companii interesate să vină și alături de componenta pe cărbune. Toate acestea depind de aprobarea Planului de Restructurare“.

    Societățile mixte, o cerință a Comisiei Europene

    În viitoarele societăți mixte, CEO va deține 60% din acțiuni. Înființarea acestor societăți este impusă de Comisia Europeană: „Un alt criteriu pe care trebuia să-l îndeplinim când am trimis Planul de Restructurare era acela de compensare. În momentul în care depui Planul de Restructurare trebuie să cedăm niște active viabile altcuiva. Noi nu avem astfel de active, dar există posibilitatea să cedezi parte din active viabile viitoare, cum sunt aceste proiectele privind parcurile fotovoltaice și centralele pe gaz. Există aceste societăți «vehicul» în care compania și partenerul său împartă sarcinile. Am mers pe varianta ca 60% să dețină compania și 40% viitorul partener“, a mai spus Daniel Burlan.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: