Scrisoare trimisă europarlamentarilor români de către conducerea CEO

0
152

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a transmis o scrisoare europarlamentarilor români pentru a susține compania în vederea accesării de fonduri pentru modernizarea grupurilor energetice

„În intervalul 2021-2025, emisia de Dioxid de Carbon trebuie redusă cu 40 la sută. Există posibilitatea, dacă și ceilalți poluatori fac eforturi pe care le facem și noi ca România să respecte programul asumat la nivelul Uniunii Europene.

Ne dorim să face un mix de energie care să reducă emisiile de CO2 prin acele parcuri fotovoltaice și trecerea grupurilor pe gaz, care înseamnă o reducere a emisiilor de CO2. Este o țintă prea ambițioasă pentru Uniunea Europeană și am trimis o scrisoare către toți europarlamentarii români prin care le solicităm intervenția în atragerea de fonduri pentru investițiile în centrale pe gaz, care este un combustibil tranzitoriu, de la cărbune spre zero carbon. Din anul 2026 nu se mai dau bani pentru investițiile în gaz. Statele unde energia pe cărbune reprezintă o pondere mare în producția de energie la nivel național are un anumit specific. Nu se poate dintr-o dată să se renunțe la producția de energie de acest tip. Acest lucru se poate face cu anumite investiții. Trebuie înlocuită producția de acest tip cu cea pe bază de gaz sau altceva, dar în urma unor investiții majore. Am cerut prin această scrisoare să se facă o analiză și să se reconsidere modul în care se pot face investițiile în aceste zone“, a precizat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

Primul răspuns venit din partea unui europarlamentar

Primul răspuns a fost primit de la europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Acesta a transmis că va susține demersul companiei energetice: „Am primit un prim răspuns de la un europarlamentar, Mari Jean Marinescu,  care spunea că ne va susține punctul nostru de vedere“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here