Se extind protestele minerilor din CEO

0
245

Protestele minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia se extind de luni. Pe lângă protestul de la Târgu Jiu, va avea loc un protest și în centrul municipiului Motru. Este de precizat că protestul de la Târgu Jiu are loc de peste trei luni de zile și este organizat în principal de Sindicatul Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia, condus de Nicu Bunoaica.

Zeci de persoane au venit zi de zi în centrul orașului Târgu Jiu pentru a cere scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de un proiect de lege care se află acum la Camera Deputaților și care prevede scăderea vârstei de pensionare de la 55 la 52 de ani. Proiectul va trebui să intre în dezbatere la Comisia de Muncă din Camera Deputaților. Ulterior, va ajunge la discuțiile din plen și la vot. Deocamdată, procesul de analiză a proiectului de lege pare să se fi blocat în Comisia de muncă de la Camera Deputaților. Sindicatele vor să extindă protestele și la Motru pentru a trage un semnal de alarmă și mai puternic. Protestul de la Motru va avea loc în fața Casei de cultură.

Este de amintit și că protestatarii de la Târgu Jiu au protestat inclusiv în București, în fața Guvernului, pentru a impulsiona trimiterea legii la parlament. Legea are însă aviz negativ de la Guvern, din cauza impactului bugetar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here