0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăEconomicSe fac angajări la o carieră de cărbune din CEO

Se fac angajări la o carieră de cărbune din CEO

Complexul Energetic Oltenia face angajări de luna viitoare. Astfel, Societatea Complexul Energetic Oltenia SA angajează, începând cu data 01.11.2022, 13 absolvenți ai Învățământului profesional de stat de la Liceul Tehnologic Bâlteni, promoția anului 2022, ce dețin competențe profesionale certificate de calificare „mașinist utilaje cale și terasamente” și 10 ingineri minieri.

Intenția administrației Complexului Energetic Oltenia este de a atrage personal calificat, pe toate posturile deficitare din cadrul subunităților miniere și în termocentrale. Este cunoscut faptul că excavatoriștii s-au pensionat și sunt tot mai multe locuri lăsate neocupate.

Cea mai mare nevoie de personal calificat pe posturile de excavatoriști se înregistrează la Unitatea Minieră de Cariere de la Roșia Peșteana. Este nevoie de excavatoriști pe utilaje cu rotor, de mare capacitate, la Cariera Roșia aflându-se cele mai mari excavatoare din țară și din Europa. cariera produce, an de an, milioane de tone de cărbune pentru Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Potrivit Complexului Energetric Oltenia, absolvenții pot depune dosarele până în data de 20 octombrie, la sediul CEO, din Târgu Jiu.

Complexul Energetic Oltenia angajează și un număr de 10 ingineri minieri. Astfel, a fost declanșată o acțiune de recrutare personal din rândul absolvenților de învățământ universitar cu licență, promoțiile 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022, în vederea ocupării a 10 posturi de inginer minier. Încadrările se fac până la finalul acestui an.

În sectorul minier se înregistrează o îmbătrânire a personalului. Vârsta medie este de 52 de ani. O parte a salariaților se pensionează și nu mai are cine să le ia locul. Singura instituție de învățământ superior unde există specializarea inginer minier este la Petroșani. 

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

De unde vin banii pentru Planul de investiții al CEO

0
Banii pentru realizarea Planului de investiții al Complexului Energetic Oltenia în carierele miniere vor proveni...

Noi demiteri la Complexul Energetic Oltenia

0
  Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, în ședința de guvern de joi, noi demiteri la...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!