Se fură fier ca-n codru la Complexul Energetic Turceni

0
17

Trei angajaţi ai Complexului Energetic Turceni au fost surprinşi pe când încercau să sustragă din incinta unităţii 24 tone de fier. În timp ce dosarul penal întocmit se află în cercetări la Serviciul de Investigare a Fraudelor, conducerea Complexului a dispus luarea de măsuri împotriva salariaţilor unităţii. Surse din cadrul Complexului au susţinut faptul că unul din autorii furtului, Sorin Dinu, şeful Serviciului Pază a demisionat ieri dimineaţă.

Complexul Energetic Turceni continuă să fie ţinta hoţilor de fier vechi, chiar şi pentru salariaţii unităţii. Cantităţile însemnate de fier ce stau depozitate în unitate au devenit ademenitoare pentru trei din angajaţii complexului şi nu numai. Aşa se face că la un control în trafic, poliţiştii din Turceni au depistat în trafic un angajat al unei societăţi de dezmembrări care transporta fier vechi. La verificarea documentelor a reieşit că angajatul societăţii deţinea aviz de însoţire al mărfii pentru aproximativ opt tone de fier şi nu pentru întreaga cantitate care la cântărire a rezultat a fi de 24 de tone. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Daniel Tică a declarat că „în prezent, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează cercetări pentru a stabili provenienţa fierului vechi, întregul cerc de persoane implicate şi dacă cantitatea de fier a fost sustrasă în urma săvârşirii unei infracţiuni”. Trebuie menţionat faptul că dosarul este înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

Conducerea CE Turceni ia măsuri

Conducerea Complexului Turceni este la curent cu aceste furturi de cablu şi de fier vechi, încă de anul trecut. Atunci, directorul general Octavian Graure preciza că au fost constituite echipe ce au efectuat controale inopinate, fapt ce a făcut ca la Inspectoratul de Poliţie Judeţean să fie înregistrate mai multe dosare. „Se fură cablu şi fier vechi. La furtul de cablu, vreau să vă spun, că nu răspunde patrula mobilă de la firmă, de locul de unde s-a furat cablul. Sunt oameni din interior”, a mai declarat Graure. Nici fapta săvârşită în Joia Mare nu a fost o noutate pentru Conducerea Complexului şi asta ca urmare a faptului că aşa cum a precizat în 2010, conducerea termocentralei „sunt oameni din interior şi multe dosare la Poliţie”. În ceea ce priveşte fapta săvârşită de cei trei angajaţi ai Complexului, care au fost prinşi furând 24 tone de fier vechi, conducerea termocentralei a dispus schimbarea încadrării acestora. Surse din cadrul complexului au declarat că printre autorii furtului se află gestionara de la depozitul de fier, persoana responsabilă de la cântar şi şeful pazei. Acesta din urmă, se pare că ieri dimineaţă şi-a dat demisia din funcţia deţinută, cererea fiind aprobată de unitate. Surse din cadrul complexului au confirmat faptul că prin unitate se zvoneşte faptul că angajaţiilor prinşi la furat de fier vechi li se va schimba încadrarea în muncitori iar în cazul în care nu vor accepta, aceştia vor fi daţi afară. Conducerea Complexului Turceni nu a putut fi contactată telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de cele săvârşite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here