Ședință de Comisie Mixtă la CEO pentru condițiile speciale de muncă

0
362

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia au programată în data de 22 septembrie o nouă ședință a Comisiei Mixte. Principala temă a discuțiilor este aplicarea noii legislații cu privire la sistemul de pensii și la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Noul act normativ care introduce condiții speciale de muncă la companiile miniere și energetice este greu aplicabil nu numai în cazul celor care vor să se pensioneze, dar și în cazul celor care rămân în activitate. Angajații direct productivi trebuie să fie încadrați din luna septembrie în condiții speciale de muncă. Acest lucru va însemna și o creștere a contribuțiilor care vor fi achitate de CEO la bugetul de stat. Creșterea va fi de la 4% la 8%.

Administrația Complexului Energetic Oltenia trebuie să identifice exact toate posturile din producție care vor fi încadrate la condiții speciale de muncă. O listă cu locurile de muncă trecute la condiții speciale ar trebui să fie prezentată la ședința de miercuri sindicatelor din federațiile reprezentative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here