14.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăEconomicȘefii CEO spun că efectele închiderii Carierei Roșia se vor vedea la...

Șefii CEO spun că efectele închiderii Carierei Roșia se vor vedea la toamnă

Șefii Complexului Energetic Oltenia spun că vor fi probleme cu stocurile de cărbune, dacă nu se va relua activitatea la Cariera Minieră Roșia. Ion Rușeț, consilier al președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat că primele probleme se vor vedea în lunile octombrie – noiembrie. Finalul toamnei va aduce cu sine obligativitatea de a constitui stocurile de cărbune pentru perioada sezonului rece. Sunt stocuri de siguranță, pe care companiile energetice sunt obligate, prin lege, să le asigure. Este vorba de cărbune, gaze naturale, păcură și alte tipuri de combustibil.

Astfel, șefii Complexului Energetic Oltenia se tem că nu va mai rămâne mare lucru din stocurile de cărbune. Din acest motiv, sunt luate măsuri pentru a tempera consumul de lignit din anumite depozite. Este vorba, în special, de cele de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Termocentrala utilizează cărbune de la Cariera Minieră Roșia, unde activitatea este stopată, ca urmare a suspendării Acordului de Mediu. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi depus cărbune în depozitul de la carieră și nici de la termocentrală. Este de precizat că subunitatea de la Roșia trimitea cantități de lignit și la Sucursala de la Turceni.

Se speră ca, în scurt timp, să fie reluată activitatea la cea mai mare carieră din Complexul Energetic Oltenia, mai ales că în minerit au fost realizate și 600 de angajări, tocmai pentru a suplimenta producția de cărbune, pe acest an, cu aproape un milion de tone.

CEO va câștiga mai mulți bani din contractele bilaterale

0
Sumele încasate începând de anul viitor de către Complexul Energetic Oltenia (CEO) din contractele bilaterale...

Birocrații din CEO își cumpără rechizite de 100.000 de lei

0
Serviciul Achiziții Produse pentru Activitatea Minieră a alocat suma de peste 100.000 de lei fără...

Reținuți pentru furt de cărbune

0
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în flagrant, doi bărbați, în timp ce...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!