Semnal de alarmă: CEO este nevoită să vândă energie la prețuri mici, iar tarifele bat record după record

0
667

Complexul Energetic Oltenia (CEO) poate să înregistreze în această perioadă venituri foarte mari ca urmare a faptului că prețul de vânzare a energiei electrice a ajuns la un nivel record. Dar, CEO nu poate vinde toată energia produsă la aceste prețuri, pentru că a încheiat anterior contracte bilaterale pentru vânzarea energiei la anumite prețuri. Astfel, doar o mică parte din energia produsă de companie este vândută pe Piața Zilei Următoare (PZU).

„Iată care este prețul de vânzare a energiei electrice începând cu această oră!!!  Și este vorba de aproape o treime din energia electrică produsă în România!!! Oare, C.E.OLTENIA, vinde la acest preț o treime din energia produsă???  Sau, ca de obicei, noi suntem proștii de serviciu și vindem la 280÷300 RON/MWh????? Căci am fost obligați să facem contracte de vânzare, pentru a ne fi aprobat celebrul plan de restructurare!!!! Care cel mai probabil, va intra în discuții abia în toamnă… pentru o nouă amânare, cu o nouă revizuire…  Și vorba aceea, de ce să vindem noi, când pot vinde alții, la asemenea prețuri, noi intersectându-ne cu ele, cu prețurile, doar în factura la energie!!

Știți ce ar însemna pentru C.E.OLTENIA, dacă 28 de zile ar fi lăsat să vândă, jumătate din energia electrică, la asemenea prețuri???  Vă spun eu: Un PROFIT de 40 MILIOANE EURO!!! Rețineți PROFIT, fără costuri de producție, taxe, certificate carbon și ce mai plătim!!!! Exact suma de care, marii noștri conducători politici, se plâng că nu o pot plăti, pentru plata contribuției aferente CONDIȚIILOR SPECIALE DE MUNCĂ!!!“, a transmis Vasile Tivig, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari din Piața Prefecturii, care a participat la manifestările de susținere a Legii privind reducerea vârstei de pensionare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here