21.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăEconomicSemnal de alarmă tras de un sindicalist de la Cariera Roșia

Semnal de alarmă tras de un sindicalist de la Cariera Roșia

Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia, angajat al Carierei Miniere Roșia, se teme de lipsa de personal din subunitățile miniere și din termocentrale. Sunt foarte multe puncte de lucru care au rămas descoperite în ultimii ani. În special, în ultimele luni, este deficit de personal atât în carierele miniere, cât și în sucursalele electrocentrale.

Mircea Gherendi, sindicalist la Cariera Minieră Roșia, a declarat că actualii angajați din producție fac față cu greu atribuțiilor pe care le au. Au plecat foarte mulți specialiști. În anumite compartimente și puncte de lucru a rămas câte un singur salariat, față de 3 – 4 cât este necesar.

„Este din ce în ce mai greu pentru că oamenii tot pleacă. Sunt oameni care au o experiență foarte mare și nu pot fi înlocuiți peste noapte. Era bine ca să fie angajat și pregătit în prealabil personal, pentru a lua locul celor care se pensionează. Și programul de lucru este afectat, pentru că nici nu se mai știe cât de repede te prinde iar tura. Suntem deja puțini. Nu mai spun de deficitul major de personal de pe excavatoare și, în mod particular, de situația Carierei Roșia care a rămas fără Acordul de Mediu. Sper să nu ajungem în situația în care să spunem că e gata și nu mai avem de unde să scoatem cărbune. Acolo unde pleacă specialiști este cel mai greu”, a declarat Mircea Gherendi.

Fier sustras dintr-o cariera minieră

0
Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au fost sesizați de către un agent de securitate,...

Reținuți pentru furt de cărbune

0
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat în flagrant, doi bărbați, în timp ce...

CEO a urcat pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie electrică

0
Complexul Energetic Oltenia a urcat pe locul al doilea în clasmentul producătorilor de energie electrică...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!