spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicalist: CEO va pierde 6 capacități de producție în 2023

    Sindicalist: CEO va pierde 6 capacități de producție în 2023

    Unul dintre sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia atrage atenția că, în acest an, compania energetică va rămâne fără 6 capacități de producție în sectorul minier și energetic.

    Este vorba de patru cariere miniere (Peșteana, Lupoaia, Husnicioara și Jilț Sud) și două grupuri energetice (grupul energetic numărul 3 de la Termocentrala Rovinari și grupul energetic numărul 7 de la Termocentrala Turceni). Vasile Tivig, membru al Sindicatului „Energia” Rovinari, a declarat că termenele din Legea decarbonării au rămas nemodificate.

    „Au și fost trimise la carieră planurile de închidere, cel puțin la Cariera Minieră Jilț Sud. Planul de restructurare merge mai departe. Este păcat ce se întâmplă la Jilț Sud. Planificarea spune că până la finalul anului trecuie să se închidă și să fie menținută Cariera Jilț Nord. Ori la Cariera Jilț Sud stratul de cărbune este superior, este mai compact, față de cel de la Jilț Nord unde avem cărbune în falii”, a declarat Vasile Tivig, membru al Sindicatului Energia Rovinari și angajat al Carierei Miniere Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: