Sindicalist: Se vor înmulți morții la CEO!

0
788

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia trag un semnal de alarmă cu privire la angajații care își pierd viața la locul de muncă. În ultima săptămână au fost înregistrate două decese în rândul personalului direct productiv. În ambele cazuri moartea angajaților s-a produs în timpul programului de lucru și au fost deschise dosare de cercetare fie de către Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, fie de către Inspectoratul Teritorial de Muncă. Este de amintit că un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit în data de 9 noiembrie, la Cariera Roșia.

Salariatul conducea un utilaj de mari dimensiuni. A încercat să coboare o pantă pe lângă o bandă transportoare. Utilajul s-a răsturnat. Bărbatul a murit strivit în cabina volei folosită în activitățile din cariera minieră. Victima nu a mai putut fi salvată. Al doilea salariat a murit în data de 16 noiembrie la Cariera Peșteana. Este vorba de un bărbat de 48 de ani care a fost găsit fără suflare, lângă un utilaj. Angajatul ar fi făcut infarct, a căzut din picioare și și-a dat ultima suflare chiar lângă utilaje. Nu a mai putut fi salvat, cu toate că la fața locului a fost trimisă și o ambulanță.

„Nu se mai poate să lucrăm în ritmul și în condițiile acestea. Se vor înmulți morții la Complexul Energetic Oltenia. Am cerut tot timpul să fie făcute angajări pentru că oamenii nu pot să primească sarcini în plus. Unde erau patru acum este unul singur și are de parcurs kilometri întregi pe lângă bandă pentru a-și face meseria. Noi producem aceleași cantități de energie și de cărbune sau chiar mai mult, cu toate că suntem mai puțini.”, a declarat Manu Tomescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here