Acasa / Economic / Sindicaliștii de la FNME i-au scris prim-ministrului Viorica Dăncilă. Cer înființarea unei comisii pentru problemele de la CEO

Sindicaliștii de la FNME i-au scris prim-ministrului Viorica Dăncilă. Cer înființarea unei comisii pentru problemele de la CEO

Federația Națională Mine Energie (FNME) a transmis o sesizare Guvernului României prin care își exprimă îngrijorarea față de situația foarte dificilă a Complexului Energetic Oltenia (CEO). În această perioadă, CEO produce o cantitate mică de energie electrică, pentru că termocentralele funcționează la capacitate maximă. De asemenea, certificatul de carbon se menține la un preț foarte ridicat: „Dorim să vă transmitem profunda noastră îngrijorare în legătură cu situația foarte grea în care se află Complexul Energetic Oltenia, datorită modului în care funcționează piața de energie din România (funcționare neconcurențială), cât și a întârzierilor nejustificate ale adoptării actelor normative necesare pentru deschiderea fronturilor de lucru în carierele miniere“, se arată în adresa trimisă de FNME.

Contradicții în Proiectul strategiei Energetice

Sindicaliștii solicită numirea unei comisii care să se ocupe de problemele de la CEO: „Vă solicităm doamnă prim-ministru, numirea unei comisii la nivelul Guvernului României, care să găsească soluțiile necesare asigurării stabilității economică-financiară a Complexului Energetic Oltenia. Contradicțiile din Proiectul strategiei Energetice și mesajele transmise de conducerea Ministerului Energiei destabilizează pacea socială în rândul salariaților care merită siguranța locului de muncă după eforturile depuse pentru asigurarea siguranței în funcționare a Sistemului Energetic Național. Decarbonizarea nu înseamnă, doamnă prim-ministru, renunțarea la combustibilul fosil (cărbune) pentru producerea energiei electrice. Am adaptat ca și companie, tehnologii care să nu mai polueze, modernizând agregatele din centralele electrice, astfel încât ne-am încadrat în parametrii necesari pentru a obține acordurile de mediu pentru cele patru termocentrale din portofoliul companiei“.

Un raport făcut la CEO de un auditor independent arată că există un risc ridicat cu privire la efectuarea unor plăți imediate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*