Acasa / Economic / Sindicaliștii din CEO anunță proteste. „Putem începe cu un miting la care să participe 6.000-7.000 de oameni“

Sindicaliștii din CEO anunță proteste. „Putem începe cu un miting la care să participe 6.000-7.000 de oameni“

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia au anunțat organizarea de proteste în luna septembrie. Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din CEO, a declarat la emisiunea „În numele adevărului“ de la Gorj Tv că mișcările de stradă vor începe din luna septembrie. Cea mai importantă revendicare se referă la găsirea unei soluții cu privire la cumpărarea certificatelor de carbon pe care Complexul trebuie să le cumpere pentru ca termocentralele să poată funcționa, dar și la reducerea vârstei de pensionare. „La ultima întâlnire a celor trei federații am spus că trebuie să ieșim în stradă. Liderii de sindicat, președinții și vicepreședinții federațiilor nu au dorit să ieșim în luna august și au stabilit că protestele vor avea loc la începutul lunii septembrie, dacă această schemă de ajutor nu se va materializa. Sigur se va ajunge la așa ceva, pentru felul în care se mișcă lucrurile. Eu observ că este lupta pentru cine pune directorul sau dacă rămâne directorul actual. Toată lumea este de acord să începem cu mișcări de stradă din luna septembrie, a precizat Bogdan Bejinaru.

Pichetări ale sediilor unor instituții

„Dacă federațiile vor rămâne unite ca până acum, eu cred că putem începe cu un miting la care să participe 6.000-7.000 de oameni în Piața Prefecturii. Sunt convins că la un miting va fi o participare numeroasă. Ne gândim și la pichetarea unor sedii importante de la București. Până la urmă avem și concedii de odihnă, libere de la activitatea sindicală și cred că fiecare sindicat are obligația să asigure un anumit număr de participanți“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*