Acasa / Economic / Sindicaliștii din FNME vor să protesteze la București

Sindicaliștii din FNME vor să protesteze la București

Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale Mine Energie se pregătesc de pichetarea sediului Guvernului. Președintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a precizat că protestul va avea loc în perioada următoare, până la alegerile prezidențiale: „Acest protest va fi organizat la București pentru a se înțelege de populația ceea ce dorim. Noi nu protestăm împotriva nimănui. Noi dorim să facem aceste acțiuni pentru a arăta ceea ce se poate întâmpla în România. Nu va fi o manifestare mare, ci va fi una cu direcție clară și rezonanță. Mai bine se va face o acțiune la care să participe mai puțini colegi dar care să aibă un mesaj clar“.

Revendicările sindicaliștilor se referă la reducerea vârstei de pensionare a salariaților care lucrează în condiții deosebite de muncă de la 57 la 55 de ani și stabilirea schemei de sprijin pentru cumpărarea certificatelor de dioxid carbon.

„Era hilar să facem niște proteste în această săptămână“

Liderul de sindicat a precizat că nu avea rost ca protestul să fie organizat în această perioadă, deoarece nu se știe dacă actualul guvern va rămâne în picioare după moțiunea de cenzură: „Era hilar să facem niște proteste în această săptămână când se va discuta moțiunea de cenzură. Trebuie să lăsăm să se așeze lucrurile și să atenționăm, apoi, factorul de decizie guvernamental că trebuie luate măsuri urgente în acest domeniu, pentru a nu ajunge într-o situație critică“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*