Sindicaliștii se ceartă pe merite, deși proiectul privind scăderea vârstei de pensionare nu a fost încă votat

0
232

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia încearcă să afle cum vor fi împărțite meritele în cazul în care va scădea vârsta de pensionare la compania energetică. Se speră ca un proiect să fie aprobat și să intre în vigoare, chiar dacă vor rămâne sindicaliști cu buza umflată că vor pierde și meritele și imaginea. Este opinia sindicalistului Vasile Tivig, unul dintre protestatarii din centrul municipiului Târgu Jiu.

Zeci de persoane participă de peste trei luni de zile la proteste în centrul municipiului Târgu Jiu. Principala revendicare este scăderea vârstei de pensionare la companie. În acest sens este depus la Camera Deputaților un proiect de modificare a Legii pensiilor. Cei din Piața mai solicită și creșteri salariale.

„Propunerea de modificare a OUG 69/2019 și a Legii 263/2010, înaintată Guvernului României (Ministrului Muncii și Protecției Sociale), de către reprezentanții sindicatelor din Valea Jiului, în data de 13.04.2021. Fiind în a doua zi de Greva Foamei, la Guvernul României, am fost sunați de Președintele Executiv de la Sindicatul Muntele pentru a ne cere consimțământul de includere în acest proiect și a salariaților din S. C. E. OLTENIA S. A., lucru acceptat imediat după citirea propunerii de modificare legislativă. În urma acelor discuții, cei de la Sindicatul Muntele au susținut, la întâlnirea cu Doamna Ministru Raluca Turcan, includerea în acest proiect de modificare legislativă, atât a noastră, cât și a celor de la mina Crucea! Proiectul de Lege va fi discutat, cel mai probabil, în prima ședință de Guvern. Posibil ca acest proiect va fi prezentat ca un succes al excursiei pe care liderii sindicali o fac la București! Dacă salariații CEO vor fi încadrați în acest proiect, care este posibil să sufere ceva modificări, este meritul 100% al celor din Valea Jiului!!! Liderii noștri s-au mulțumit, și au semnat Actul adițional Nr. 4 la CCM, cu 11 salarii de 3600 Ron.”, a declarat Vasile Tivig, sindicalist la Complexul Energetic Oltenia și protestatar în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here