Sindicate: STOP importului de energie!

2
21

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cer Guvernului să stopeze importurile de energie din țări care nu sunt membre ale familie UE. Liderii de sindicat susțin că statele respective nu sunt obligate să achite certificate de CO2, acesta fiind un dezavantaj pentru producătorii români.

Printr-o scrisoare deschisă, liderii Federației Naționale Mine Energie solicită premierului Ludovic Orban, să stopeze cumpărarea de energie electrică, din țări care nu se supun regulilor Uniunii. “Federația Națională Mine Energie vă solicită să întreprindeți toate măsurile necesare pentru stoparea importului de energie electrică din țările non UE, țări care nu au obligația de a achita certificatele de CO2, astfel încât energia necesară pentru consumul intern să fie produsă de capacitățile de producție ale României, în vederea protejării locurilor de muncă ale salariaților pe care îi reprezentăm”, se arată în scrisoarea transmisă de FNME.

În ultima perioadă România a importat masiv din Ucraina, acesta fiind motivul pentru care sindicaliști au transmis acest semnal de alarmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here