Acasa / Economic / Sindicate: STOP importului de energie!

Sindicate: STOP importului de energie!

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cer Guvernului să stopeze importurile de energie din țări care nu sunt membre ale familie UE. Liderii de sindicat susțin că statele respective nu sunt obligate să achite certificate de CO2, acesta fiind un dezavantaj pentru producătorii români.

Printr-o scrisoare deschisă, liderii Federației Naționale Mine Energie solicită premierului Ludovic Orban, să stopeze cumpărarea de energie electrică, din țări care nu se supun regulilor Uniunii. “Federația Națională Mine Energie vă solicită să întreprindeți toate măsurile necesare pentru stoparea importului de energie electrică din țările non UE, țări care nu au obligația de a achita certificatele de CO2, astfel încât energia necesară pentru consumul intern să fie produsă de capacitățile de producție ale României, în vederea protejării locurilor de muncă ale salariaților pe care îi reprezentăm”, se arată în scrisoarea transmisă de FNME.

În ultima perioadă România a importat masiv din Ucraina, acesta fiind motivul pentru care sindicaliști au transmis acest semnal de alarmă.

2 comentarii

  1. Mai desteptilor care capusati de zeci de ani CEO prin firmele voastre, ale amantelor si amntilor, Romania este obligata sa cumpere energie ieftina. Daca in Ucraina energia este ieftina de acolo trebuie sa cumparam. Stiti de ce? In Ucraina nu exista Sarcina, Carlaont, Ydail, Lideri si liderasi de sindicat, si mehedinteni si olteni , in realitate zeci de tzepari care au facut miliarde de euro din prestari servicii fictive prin carierele si termocentralele CEO . Asa ca Statul ar trebui sa discute doar de cel mai mic pret al energiei electrice la fel cum se discuta la licitatiile publice , criteriul fiind ,, cel mai scazut pret,, . Daca CEO se incadreaza bine daca nu ,,,,,cumparam de unde este mai ieftin . Asta e concluzia mai dragi lideri si liderasi spagari , aflati in permanente blaturi cu administratia , impotriva muncitorilor pe care chipurile voi ii reprezentati si le aparati interesele .

  2. Gorjanule,ar mai fi o solutie ,un CEO EXIT,dar nici asa pretul la energie nu va fi mai mic ca pretul cerut de muscali, atat timp cat energia ieftina este exportata ,pt. a face loc unei companii corporatiste care produce putin ,scump si poluator, decontul fiind suportat de populatie….

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*