spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicatele și administrația, împotriva lui Borza

    Sindicatele și administrația, împotriva lui Borza

    Sindicatele din CE Oltenia împreună cu administraţia companiei reacţionează dur în urma declaraţiilor făcute de administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, care a susţinut că nu este adeptul realizării mixului energetic. În timp ce sindicalistul Constantin Creţan susţine că Borza are legătură cu „băieţii deştepţi”, vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, crede că administratorul de la Hidro are tot interesul de a ţine compania în insolvenţă, pentru a-şi lua milioanele de euro.

    borza-hidrocentrala-defileu-4

    Reacţii dure în mass-media locala din partea reprezentanţilor sindicali şi ai administraţiei, în urma declaraţiilor făcute de administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, pe tema mixului energetic. Plecând de la considerentul că nu este adeptul realizării mixului energetic, Borza a comparat acest proces cu punerea unui măr stricat lângă un coș cu mere frumoase, acesta arătând printr-o comparație a prețurilor de producţie cât de avantajos este cel la care a ajuns Hidro de 108lei/MW.

    Popescu: „Nu poate da indicaţii din această postură”

    Reacţiile nu au întârziat să apară, iar poziţia CEO a fost una pe măsură. Invitat în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, consilierul managerului CEO, Cosmin Popescu, a declarat ferm că Remus Borza nu este în măsură să vorbească la adresa companiei Oltenia, cu atât mai mult cu cât este un administrator judiciar numit de instanță. „Acolo, ar trebui să se producă cu mult sub 100lei/MW, avându-se în vedere investiţiile hidro ce s-au făcut. Domnul Borza nu a investit nimic pe partea de mentenanţă și nu a luat măsuri pe partea de mediu. CEO este monitorizat de organismele internaționale, face rapoarte lunare pe protecția mediului, redă în circuitul agricol mii de hectare de teren, facem investiții pe partea energetică etc. Dumnealui nu a putut să decolmateze nici lacurile de acumulare, ce-i revin. Eu îi transmit să analizeze atent, ceea ce se întâmplă pe partea ce-i revine și din ceea ce am observat, din declarațiile făcute în ultimii ani, cred că își depășește atribuțiile. Este un administrator judiciar, numit de instanţă și nu cred că poate din această postură să dea indicații și sfaturi legate de o eventual restructurare la CEO. Nu cred că poate să-și dea cu părerea când are bine definite sarcinile prin Legea 85/2006, privind procedura de insolvență”, a declarat consilierul managerului general, din cadrul CEO. În plus, Cosmin Popescu îi cere administratorului Borza să explice pierderile înregistrate de Hidroelectrica pe lunile iulie, august şi septembrie.

    Sindicatele iau poziţie!

    Vicepreşedintele Federaţiei Muncii, Constantin Creţandumitru-parvulescuFerme pe poziţie s-au declarat a fi şi sindicatele, indiferent de federaţia din care fac parte. Sindicalistul Constantin Creţan a făcut grave acuzaţii la adresa lui Remus Borza, spunând că are legături cu: „băieţii deştepţi”, acesta solicitând şi sesizarea CSAT. „Borza ar trebui judecat pentru dezastrul economiei naționale! A distrus sistemul de producere a energiei hidro, nu a făcut investiții și vom avea surprize când vor fi avarii ce nu vor putea fi controlate. Ar trebui să se sesizeze CSAT în această privință, Borza este omul „băieților deștepți” și al oamenilor de afaceri compromişi din România. Sunt acuzații foarte documentate și acest Borza ştie ce a făcut la Hidro”, a precizat liderul de sindicat Constantin Crețan. Din partea Federaţiei Univers, vicepreşedintele, Dumitru Pârvulescu, spune că astfel de opinii la adresa mixului energetic și a CEO ar trebui să aibă specialiştii. Astfel, Pârvulescu crede că Remus Borza are tot interesul să țină Hidroelectrica în insolvență, totul pentru a primi milioanele de euro. „Opinii despre mixul energetic ar trebui să aibă specialiștii, nu avocații. Marile companii au fost date de Ponta pe mâna unor novice și de asta fac astfel de comparaţii. Borza este un simplu om care a luat Hidro în stare de insolvență și are tot interesul să o țină așa, pentru a lua milioanele de euro de acolo”, a spus liderul de sindicat din FNME. Din partea Federației Univers, liderul Gabriel Căldărușe declară și el că acea comparaţie făcute de Borza, a nemulțumit angajații din CEO. Acesta a mai precizat că atunci când este secetă, Hidroelectrica, ca și companie pe energie, nu mai este atât de performantă. La finele săptămânii trecute, de la hidrocentrala Bumbeşti Jiu, Borza a declarat că CEO are un rol vital în sistemul energetic, dar că încă mai este loc de restructurare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: