Sindicatele cer creșteri salariale pentru cel puțin 2.000 de angajați din CEO

2
11

Majorarea salariilor angajaților cu cele mai mici venituri din Complexul Energetic Oltenia (CEO) a dus la o situație surprinzătoare: în unele secții, lucrătorii necalificați au un salariu mai mare decât cel pe care îl încasează angajații calificați. „După decizia de majorare a salariului minim în CEO la clasa 10 A, adică 1648, care s-a luat în urmă cu o lună și de care au beneficiat în jur de 800 de angajați, aceștia au ajuns cu salariile la nivelul personalului calificat. Sunt muncitori necalificați cu clasa 10 A, la care se adaugă anumite sporuri, și sunt la același nivel cu electricienii și lăcătușii mecanici. Salariul brut al necalificatului din anumite unități depășește salariul brut al calificatului de acolo. Această problemă trebuie rezolvată cât mai repede”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie.

Acesta a precizat că e nevoie de o creștere a salariilor pentru cel puțin 2.000 de angajați: „Sper să mai fie o majorare a salariilor colegilor cu cele mai mici venituri pe fiecare meserie, urmând ca la contractul colectiv de muncă să avem alte referințe și să avem o a doua rectificare. Este vorba de 2.000-3.000 de colegi cu cele mai mici clase de salarizare pe fiecare meserie“.

În urmă cu doar câteva zile, Ministerul Energiei a anunțat rectificarea bugetului Complexului cu 25 milioane de lei la capitolul salarizare, pentru acordarea sporurilor angajaților care au lucrat în zilele declarate libere prin lege ca urmare a cererii ridicate de cărbune. Banii vor asigura plata integrală a salariilor până la sfârșitului anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here