Sindicatele din CEO așteaptă normele de aplicare pentru legea privind scăderea vârstei de pensionare

0
998

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia așteaptă elaborarea normelor de aplicare a Legii prin care scade vârsta de pensionare la nivelul companiei. Actul normativ îi vizează pe lucrătorii din producție, atât din termocentrale, cât și din subunitățile miniere. Toate sindicatele din Complexul Energetic Oltenia așteaptă ca Ministerul Muncii să elaboreze normele de aplicare pentru actul normativ care pe 19 iulie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, la 30 de zile de la publicare legea va intra în vigoare. În cele 30 de zile, ministerul de resort ar trebui să convoace inclusiv sindicatele din Complexul Energetic Oltenia pentru a elabora normele de aplicare ale legii prin care se acordă condiții speciale de muncă pentru lucrătorii din producție.

Condițiile deosebite se vor transforma în condiții speciale și vârsta de pensionare va scădea cu 13 ani de la cea standard. Astfel, se va ieși la pensie la 52 de ani. Nu se știe însă ce se va întâmpla cu toate contribuțiile neachitate timp de mai mulți ani, dacă la nivelul Complexului Energetic Oltenia va trebui să fie constituit un fond din care să fie plătite taxele aferente condițiilor speciale de muncă. Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar putea fi încadrați la condiții speciale de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here