Sindicatele din CEO cer numirea specialiștilor în funcții de conducere

0
1186

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) cer ca în funcțiile de conducere să fie numite persoane competente care să ajute compania să depășească perioada dificilă prin care trece.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a spus că nu mai sunt motive ca persoanele cu funcții de conducere să fie numite pe criterii politice: „De la conducerea administrează așteptăm o așezare mai bună managementului, pentru că s-au dus perioadele de campanii Sunt o serie de disfuncționalități care trebuie rezolvate, deoarece trebuie puși specialiști acolo sunt activități ce necesită oameni cu înaltă calificare. Din această situație grea în care se află companie nu se poate ieși decât cu oameni foarte bine pregătiți profesional“.

Solicită creșteri salariale

Reprezentantul sindicaliștilor spune că este nevoie de o serie de majorări salariale pentru anul 2021: „E nevoie ca în bugetul de venituri și cheltuieli să fie prinse anumite majorări salariale. O să discutăm după ce se aprobă bugetul de stat, pentru că ulterior, companiile la care statul este acționar majoritar sau de stat, companiile trebuie să prezinte într-un anumit interval de timp un buget la care trebuie să fie consultate și organizațiile sindicale“, a mai precizat Dumitru Pârvulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here