spot_img
7.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 26, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicatele şi administraţia din CEO, la cuţite

    Sindicatele şi administraţia din CEO, la cuţite

    Sindicatele si administraţia s-au întâlnit ieri pentru a ajunge la un punct comun în dezbaterea problemelor existente în CE Oltenia. Vicepreședintele FNME Gheorghe Etăgan a declarat că începând de ieri, în cadrul referendumului organizat, membrii de sindicat sunt întrebaţi cu privire la forma de protest pe care o preferă în cazul nedetensionării situaţiei din companie.

    Patru reprezentanţi ai FNME s-au întâlnit ieri cu administraţia pentru a găsi soluţii la problemele actuale din companie. Vicepreşedintele FNME Gheorghe Etăgan a declarat că este prioritară găsirea acestor soluţii la problemele strigente din companie cum ar fi alocarea cotei de cărbune, vânzarea de energie sau situaţia economică actuală a companiei. Acordarea alimentului de protecţie, stabilirea nivelelor de salarizare şi clarificarea situaţiei inspectorilor sociali reprezintă alte probleme pe care liderii de sindicat din FNME le consideră ca fiind prioritare. Ieri în Bazinul Minier şi Energetic din Oltenia a început un nou referendum sindical, acţiune în cadrul căreia membrii de sindicat sunt întrebaţi cu privire la forma de protest pe care o preferă în cazul în care nu se va găsi înţelegere la nivelul Executivului. Etăgan a mai precizat că în situația în care nu se va ajunge la un punct comun în negociere, atunci se va aștepta venirea secretarului de stat Popa din Ministerul Energiei, după care FNME se va adresa chiar şi premierului Victor Ponta.

    Gheorghe Etăgan: Şedinţa a fost una de informare

    Vicepreşedintele Gheorghe Etăgan a declarat că şedinţa a fost mai mult una de informare. Discutate punctual au fost principalele probleme prezentate de sindicate. „În ceea ce priveşte cota de cărbune acest lucru trebuie stabilit în comisia de negociere, administraţia declarând că nu dispune de fonduri. Prima pentru Ziua Energeticianului se va da în această săptămână iar cea pentru Ziua Minerului până pe 15 august. Au fost achitate diferenţele salariale la personalul ce nu a semnat iniţial actele adiţionale iar în ceea ce priveşte inspectorii sociali se vor face renominalizări”, a declarat Gheorghe Etagan pentru Impact în Gorj. De asemenea cei patru lideri de sindicat ce au participat la discuţii cu administraţia au cerut anularea procedurii cu privire la plata cotizaţiei sindicale. Etăgan a mai declarat că administraţia a dat asigurări cu privire la faptul că subteranul de la Motru va funcţiona până la finele anului, existenţa organismelor sindicale la şedinţele Consiliului de Supraveghere şi la cele ale Directoratului fiind alte solicitări.

    Răuţ: Nu se poate vorbi de încălcarea contractului

    După discuţiile ce au durat mai bine de două ore directorul Resurse Umane din cadrul CE Oltenia Ion Răuţ a declarat că nu era nimic de stabilit cu sindicatele şi asta ca urmare a faptului că nu se poate vorbi de nici o încălcare a contractului colectiv de muncă. „Ne-am despărţit în termeni amiabili şi tot ce s-a reclamat cu privire la încălcarea contractului colectiv de muncă nu s-a identificat drept încălcare. Punctele ce au fost puse în discuţie erau de fapt noi solicitări. Singurele aspecte divergente au fost cu privire la cotizaţie şi inspectorii sociali. Referitor la încasarea cotizaţiei am demonstrat că nu se încalcă prevederile din contractul colectiv de muncă”, a declarat directorul Ion Răuţ.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: