2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicSindicatele şi administraţia nu au căzut la pace

Sindicatele şi administraţia nu au căzut la pace

Reprezentanţii sindicatelor şi ai administraţiei din cadrul CEO s-au întâlnit ieri pentru a găsi soluţii în vederea recuperării zilelor de concediu fără plată pe care le-au efectuat angajaţii, însă nu au căzut la nici un acord. Discuţiile se vor relua pe 20 iunie.

Lucrurile în CE Oltenia par să intre puţin câte puţin pe făgaşul normal, în condiţiile în care ieri cei doi parteneri din companie, sindicate şi administraţie s-au întâlnit pentru a găsi soluţii în vederea recuperării zilelor de concediu fără plată pe care le-au efectuat şi le vor efectua angajaţii companiei pe luna iunie. Înainte de intrarea la discuţii, reprezentanţii FNME au declarat că au soluţii de recuperare a acestor zile, însă aşteaptă şi opinia administraţiei. Liderii de sindicat vor ca aceste zile să se recupereze în următoarea perioada. „Vrem ca administraţia să ne prezinte soluţiile de a recupera aceste zile în iulie şi august, un program cu două zile lucrătoare în plus”, a explicat vicepreşedintele FNME Dan Pârvulescu. La rândul lui Gheorghe Etăgan susţinea înainte de negociere că „sperăm să se ajungă la un acord comun pentru că iniţiativa a venit din partea administraţiei, chiar domnul Ciurel a cerut să găsim soluţii pentru recuperarea zilelor pierdute”. De la discuţii nu au lipsit nici liderii de sindicat din Bazinul Jilţ Adrian Marciuc de la Energia Turceni –Eugen Iovan şi din Bazinul Minier Motru.

O nouă negociere

Din partea administraţiei la aceste discuţii de negociere au participat printre alţii directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare Ion Petroniu, dar şi directorul Diviziei Energetice Aurel Medinţu. După negocierile ce au durat mai bine de două ore, Aurel Medinţu a declarat că negocierile au eşuat din nou şi asta ca urmare a faptului că administraţia CE Oltenia nu este de acord cu recuperarea celor patru zile de concediu fără plată din iunie în cele două luni care urmează, decât în condiţiile în care vânzarea medie ar fi de 1.300 MWh. Pe de altă parte, sindicatele nu doresc condiţionarea recuperărilor de vânzările de energie, astfel încât nu s-a semnat nici un protocol în urma negocierilor de ieri. „Am stabilit o nouă întâlnire în jurul datei de 20 iunie şi nu s-a reuşit încheierea unui protocol. Noi am cerut să discutăm şi programul lunilor iulie şi august, nu s-a dorit, motiv pentru care nu s-a putut încheia acordul. Am propus modalităţi de recuperare a zilelor iar în condiţiile astea trebuia să vedem şi programul de activitate. Nu s-a dorit acest lucru, motiv pentru care ne vom întâlni la noi discuţii”, a declarat prim-vicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -