Sistem de salarizare echilibrat

0
10

Tot mai multe organizaţii sindicale solicită administraţiei CEO reglementarea situaţiei legată de uniformizarea salarială, fiind angajaţi ce prestează aceeaşi gen de activitate, însă, sunt salarizaţi diferenţiat. Şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ speră ca, anul viitor, sistemul de salarizare să fie unul echilibrat.

ruset

Reechilibrarea salarială reprezintă, la ora actuală, unul din subiectele prioritare ce se vor discuta în cadrul comisiei mixte, sindicate-administraţie, ce se va întruni în aceste zile. Deja, la sediul administraţiei au fost depuse mai multe adrese din partea organizaţiilor sindicale prin care se solicită intrarea în normalitate cu privire la aceste discrepanţe salariale între angajaţi. O poziţie fermă în acest sens o prezintă sindicatele din Federaţia Univers, vicepreşedintele Gabriel Căldăruşe susţinând că nu este normal ca la aceeaşi muncă, doi angajaţi să fie plătiţi diferenţiat. Prin şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, administraţia declară că se discută aceste aspecte și că se speră că se va ajunge la sistem de salarizare echilibrat, anul viitor. „Există preocupare și consider că în dialog transparent și constructiv cu partenerii sociali, cred că anul viitor, cât mai avem în ființă acest contract colectiv de muncă, vom reuși să creăm un sistem echilibrat și corect, în ceea ce privește salarizarea personalului direct productiv”, a declarat Ion Rușeț.

Licitaţie pe echipamente

În ceea ce priveşte asigurarea echipamentului de protecţia muncii, o altă doleanță a sindicatelor, Rușet a precizat că s-au reluat procedurile de licitaţie, acesta susţinând că se vor respecta prevederile contractului colectiv de muncă. „A avut loc procedura și licitațiile și vă asigur că se vor respecta întocmai prevederile contractului colectiv de muncă, în ceea ce privește protecţia muncii și securitatea salariaților. Avem un comitet de securitate și sănătate în muncă, paritar, jumătate din membri fiind desemnați de organizațiile sindicale. Sunt ferm convins că reprezentanţii administraţiei și ai lucrătorilor sunt responsabili și vor lua cele mai bune decizii”, a mai precizat reprezentantul administrației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here