Solicitări din partea primăriilor pentru preluarea terenurilor de la CEO

0
304

Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), a anunțat că există solicitări din partea unor primării din județul Gorj pentru a prelua terenurile afectate de lucrările miniere: „Există cereri din partea autorităților locale pentru preluarea unor terenuri pe care le avem la dispoziție“.

„Oferim terenuri doar la solicitarea primăriilor“

Daniel Burlan a precizat că nu va exista o obligativitate pentru ca primăriile să preia terenurile, ci acest lucru se va face doar la dorința autorităților, pentru a dezvolta pe acestea anumite proiecte. „Oferim terenuri doar la solicitarea primăriilor. Nu obligăm pe nimeni să preia aceste terenuri în stadiul în care sunt, dar dacă autoritățile le solicită în vederea inițierii unor activități economice pe terenul respectiv, pentru că trebuie să profităm la maxim de aceste fonduri europene, mai ales de cele prin programul de Tranziție Justă. Județul Gorj are o grămadă de terenuri afectate de activitatea minieră“, a spus Burlan la o emisiune de la Gorj Tv.

Primarii sunt împărțiți

Primarii localitățile pe raza cărora s-au desfășurat lucrări miniere sunt împărțiți. Unii sunt interesați să preia aceste terenuri, iar alții nici nu vor să audă.

„Le spun în permanență că sunt niște bunuri, că au cheltuieli inutile, că plătesc impozite. Să ne dea terenurile și ne descurcăm. Cine vrea să facă treabă, face. Noi vrem aceste terenuri indiferent de cum sunt ele“, a spus Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

În schimb, primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, nu vrea să preia aceste terenuri: „Ce să fac cu aceste terenuri. Multe sunt niște gropi. Eu aveau obligația să le refacă și să le redea agriculturii, dar nu și-au dus la îndeplinire aceste obligații“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here