Acasa / Economic / Start, la investiţia chineză!

Un nou grup energetic, după trei decenii,

Start, la investiţia chineză!

Ziua de astăzi se anunţă a fi una importantă pentru judeţul Gorj, fiind şanse mari ca în şedinţa de Guvern să se semneze documentul de înfiinţare a societăţii mixte româno –chineze ce va construi noul grup energetic de minim 500 MWh, la Rovinari. Termocentrala Rovinari este gazda vizitelor făcute de mai multe delegaţii de oficiali chinezi, în weekend fiind aşteptat să sosească preşedintele companiei Huandian Engineering.

Conducerea CE Oltenia, reprezentată de managerul Laurenţiu Ciurel, va fi prezentă la şedinţa de Guvern de astăzi, unde se intenţionează a se semna documentul oficial de înfiinţare a societăţii mixte româno –chineze, parteneriat în urma căruia se va putea trece la construcţia noului grup energetic de minim 500MWh, de la Termocentrala Rovinari. „S-au luat deja măsuri pentru a se veni în sprijinul mediului privat şi al celorlalte categorii, fiind şanse mari ca în şedinţa de Guvern să fie semnat contractul de parteneriat cu acea companie chineză, ce va investi în noul grup energetic, de la Rovinari”, a declarat Mihai Weber, în exclusivitate pentru Acces Tv. În plus deputatul de Gorj consideră că începerea lucrărilor de construcţie la noul grup energetic va însemna mult pentru judeţul Gorj. „Este un plus pentru judeţul nostru pentru că această construcţie înseamnă locuri de muncă, dar şi o dezvoltare pentru mediul privat din zonă”, a mai spus deputatul de Gorj. Săptămâna această a fost una încărcată în condiţiile în care încă de miercuri, Termocentrala Rovinari a fost vizitată de două delegaţii chineze. Astfel, miercuri, din delegaţia venită la Rovinari au făcut parte reprezentanţii băncii ce va acorda creditul companiei chineze pentru construcţia grupului energetic. Ieri, însă, la complex a venit o altă delegaţie, persoanele în cauză fiind interesate de preţurile materialelor de construcţii practicate pe piaţă. Weekend-ul se anunţă şi el a fi unul destul de încărcat, în condiţiile în care preşedintele companiei Huandian Engineering va veni în Gorj, pentru a vedea unde se vor investi banii. Conform graficului prevăzut în proiect, lucrările la construcţia noului grup energetic de la Rovinari ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor.

2 comentarii

  1. miner de cariera

    dal draq astia vin doar in campanie. !!! cine drac mai crede in povesti de astea

  2. si ce facem cu celelalte grupuri si ceilalti olteni cand dam carbunele concasat gata pentru chinezi cu 10 E/t si pentru CEO cu 68lei?t dar neconcasat? Eu zic sa-l dam macinat gata la chinezi, sa numai consume si energie pentru macinare. Suntem normali?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*