spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicStocurile pentru iarnă, greu de realizat

    Stocurile pentru iarnă, greu de realizat

    Lunile august şi septembrie se anunţă a fi unele cu o funcţionare bună pentru Complexul Energetic Oltenia, anunţă şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu. Dacă ieri, compania a livrat în Sistemul Energetic Naţional 2200MWh, pentru luna septembrie deja contractele încheiate indică o putere medie orară de peste 1100 MW. Partea proastă a situaţiei este aceea că cererea mare de energie a făcut ca unităţile miniere să nu poată lucra la realizarea stocurilor pentru iarnă.

    carbune

    Perioada următoare se anunţă, în continuare, a fi una bună pentru Complexul Oltenia, în condiţiile în care ieri, colosul energetic a funcţionat cu şapte grupuri mari, al optulea cu doar un cazan la Işalniţa şi cu un bloc la Craiova 2, toate aceastea însemnând 2300MWh la produs şi 2200MWh, la livrat. Cu o astfel de funcţionare, prognoza pentru sfârşitul lui august şi pentru septembrie se anunţă a fi la fel de mulţumitoare. „Orice anomalie în evoluţia vremii are consecinţe nu tocmai plăcute în funcţionarea companiei, dar noi funcţionăm bine, azi dimineaţă un bloc de la Turceni intrând în funcţiune pe Piaţa de Echilibrare, în urma dispoziţiei Dispecerului Naţional. Este o funcţionare bună şi această funcţionare se prognozează a fi la fel pe toată luna august. Pregătim funcţionarea în lunile următoare, iar pe septembrie avem contracte la o putere medie de 1000-1100 MW, ceea ce se oferă garanţia că se va funcţiona la peste 1600MWh”, a explicat Medinţu.

    Stocuri de iarnă, nerealizate

    aurel-medintuCu o funcţionare a grupurilor energetice la capacitate, apare şi reversul medaliei, în care cererea mare de energie a făcut în aşa fel încât unităţile miniere să nu poată lucra şi pentru realizarea stocurilor de cărbune din terrmocentrale, pentru sezonul de iarnă. Cum sunt greutăţi legate şi de asigurarea fronturilor de lucru se speră ca în şedinţele de Guvern să se aprobe, în final, aşa cum s-a promis actul normativ, care să permită exproprierea pentru cauză de utilitate publică pe zona Jilţ Nord. „Stocurile de iarnă la cărbune nu sunt constituite, datorită cererii mari de energie. Cantitatea de energie cerută este mai mare decât cea la care ne aşteptam şi având probleme şi în cazul exproprierilor, nu s-au asigurat stocurile în termocentrale”, a mai spus Medinţu. Chiar şi cu o promovare cât mai urgentă şi publicare cât mai rapidă în Monitorul Oficial, Medinţu susţine că abia în luna noiembrie s-ar putea profita de prevederile Legii 255 pe Jilţ Nord.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: