spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicÎnca o mină se închide

    Înca o mină se închide

    De la 1 aprilie vor intra în şomaj tehnic şi cei aproximativ 150 de mineri de la sectorul producţie al Minei Ploştina, restul minerilor continuând lucrările de închidere şi conservare. Primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu, este convins că minerii de la subteran vor fi redistribuiţi la celelalte cariere Roşiuţa şi Lupoaia, şi că nu vor fi lăsaţi pe drumuri.

    Aproximativ 2000 de mineri vor intra în şomaj tehnic începând cu 1 aprilie, până pe 18 aprilie, aceştia urmând să revină la serviciu după 5 aprilie odată cu terminarea minivacanţei de Paşti. Printre minerii de la Husnicioara şi Berbeşti, în şomaj tehnic intră şi salariaţii de la subteranul din Ploştina, mai exact cei aproximativ 150 de angajaţi de la sectorul producţie. „La nivelul unităţilor de subteran din Motru se va intra în şomaj tehnic de la 1 aprilie până pe 18 aprilie, aceasta este soluţia găsită de sindicate şi de conducere. Se ştie că activitatea de subteran a intrat în faza ultimelor 3 luni şi sunt probleme legate de redistribuire. După 5 mai, când se vor reîntoarce la lucru se va vedea care va fi programul până la 1 iulie”, a mai spus Ruşeţ. În ceea ce priveşte angajaţii de la celelalte sectoare Zegujani, Ploştina Sud şi Urdari, aceştia vor continua lucrările de închidere şi conservare până la intrarea în minivacanţa de Paşti.

    Decizii, în acord cu salariaţii

    Primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu, este convins de faptul că minerii care nu vor ieşi la pensie vor fi redistribuiţi la cele două cariere Roşiuţa şi Lupoaia. „Am convingerea că salariaţii respectivi vor fi absorbiţi de celelalte două cariere. Din cele 320 de persoane, 200 vor îndeplini condiţiile de pensionare. Decizia a fost luată împreună cu oamenii, cu atât mai mult cu cât sistemul se confruntă cu o perioadă mai slabă de vânzare a energiei pe cărbune. La subteran, preţul de exploatare al cărbunelui este mare şi se generau cheltuieli”, a precizat Dorin Hanu. Acesta spune că înţelege decizia luată de intrare în şomaj tehnic a subteranului, ca urmare a faptului că există o cerere scăzută de energie, comparativ cu depozitele pline de cărbune.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: