Surse: Ion Ruşeţ, cercetat disciplinar de conducerea CEO! Vezi ce a greşit

1
15

rusetIon Ruşeţ, șeful departamentului administrativ al Complexului Oltenia este cercetat disciplinar, pentru că ar fi întârziat foarte mult organizarea licitaţiei pentru pază. Deşi contractul a expirat în decembrie anul trecut, licitaţia este organizată abia spre sfârşitul acestei luni.

În aceste condiţii, CEO trebuie să continue paza cu actualele firme prin acte adiţionale. Valoarea contractului de pază pentru acest an se ridică la 16 milioane de lei, iar ofertele ar fi trebuit depuse până pe 23 ianuarie, evaluarea făcându-se abia pe 17 februarie. Deşi societatea cheltuieşte foarte mulţi bani pentru pază, în continuare sunt foarte multe furturi de cărbune, chiar cu ajutorul agenţilor de pază. „Pentru furturi în care sunt implicați agenții de securitate, beneficiarul ar trebui să excludă firma de la achiziție! Dar oare pot face asta dl. Sipoteanu sau dl. Rușeț? Vă asigur că n-o vor face, este evident de ce, este oarecum și de înțeles, dar total inacceptabil,” scrie pe Facebook, fostul director al Diviziei de Pază, Ion Răuţ.

Caietul de sarcini contestat

Complexul Energetic Oltenia a realizat caietul de sarcini pentru licitaţie, dar este contestat de SIGNOVINCE, iar licitaţia va fi întârziată. În aceste condiţii, rămâne de văzut rezultatul cercetării disciplinare al tuturor celor care se ocupă de pază, alături de Ion Ruşeţ şi explicaţia acestora pentru neorganizarea licitaţiei din timp.

„Documentația elaborată de CEO este premisa certă că societatea nu va primi securitate fizică la nivelul sumei uriașe puse în joc. Mai mult, introducerea unui criteriu absolut neconcludent pentru evaluarea ofertelor, care îndreaptă atribuirea contractului, probabil, către o anumită societate de pază, este un indiciu că pe traseul întocmirii documentației și-a facut loc și un salariat corupt. Până la deschiderea ofertelor, conducerea CEO are tot timpul să verifice acest aspect, să stabilească cine a avut această inițiativă și cum explică”, mai spune Ion Răuţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here