Acasa / Economic / Termocentralele din Gorj, afectate de secetă și reducerea debitului de apă de pe Jiu

Termocentralele din Gorj, afectate de secetă și reducerea debitului de apă de pe Jiu

5Termocentralele din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt afectate de seceta prelungită. Ion Călinoiu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a declarat că la termocentrala de la Rovinari au intrat deja în funcțiune turnurile de recirculare a apei, pentru că nu mai există debit suficient pe râul Jiu. „Asigurarea apei pentru funcționarea termocentralei Rovinari, care are nevoie de un debit mediu de 11-12 metri cubi pe secundă, iar în prezent asigurăm 8,66 m.c. Urmare a acestui lucru vedem că au intrat în funcțiune turnurile de recirculare apei“, a precizat Ion Călinoiu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj.

În schimb, seceta a dus la o creștere a cererii de energie electrică pe bază de cărbune, pentru că lacurile de acumulare sunt goale, iar hidrocentralele nu pot să funcționeze.

Arăturile de toamnă nu pot fi realizate

Seceta a afectat și agricultura. Cea mai gravă situație o reprezintă întârzierile la arăturile de toamnă, care nu se pot realiza pentru că pământul este foarte tare. În acest fel, culturile de primăvară sunt în pericol.

De asemenea, seceta a mai afectat și cultura viței de vie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*