spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEconomicTichetele de masă, o adevărată afacere

    Tichetele de masă, o adevărată afacere

    În următoarele săptămâni structura centrală a CE Oltenia nu va mai fi atât de sufocată de numărul mare al personalului TESA. Asigurarea vine din partea directorului general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, care a declarat în exclusivitate la Acces Tv că anul 2013 va fi cel în care se va aplica un management competitiv.

    Conducerea CE Oltenia consideră că spre deosebire de negocierile contractuale din anii precedenţi, la noul contractul colectiv de muncă din acest an se negociază în adevăratul sens al cuvântului. Cum până acum la toate entităţile energetice ce au intrat în componenţa s-au aflat în vigoare contracte colective cu diferenţe foarte mari între ele, acum armonizarea drepturilor, respective facilitaţilor se realizează foarte greu. În acest sens, conducerea CE Oltenia dă asigurări cu privire la faptul că „armonizarea se va realiza în doi paşi, acum şi anul viitor iar uniformizarea va fi în primă instanţă la TESA. Nebunia va fi la sporuri şi facilităţi iar acest lucru va crea nemulţumiri pentru că unii vor pierde iar alţii vor câştiga”. Plecând de la acest proiect de armonizare, calculele realizate demonstrează că 30% din personalul TESA va pierde, 20-30% va rămâne cu aceleaşi venituri iar alţii vor avea venituri mai mari decât cele actuale. Personalul TESA sufocant din birouri reprezintă o noţiune bine cunoscută de conducerea CE Oltenia. Acesta este şi motivul pentru care 70 de cadre din structura centrală vor fi repartizate pe locurile direct productive din teritoriu.

    Tichete de masă sau masă caldă?

    Cu o creştere de 3% la fondul de salarii, anul 2013 va fi în care se va trece la management competitiv. Proiectul managerial a actualei conduceri din companie arată că implementarea se va face în doi paşi. „Avem pachetul I energie şi pachetul II energie. Pachetul I minerit şi II minerit, cu anumite condiţionări. Dacă, spre exemplu, în luna august se ajunge la targetul propus atunci eliberăm pachetul I minerit şi energie, adică se mai adaugă la venituri … dacă în decembrie ajungem la ceea ce ne-am propus, eliberăm pachetul II minerit şi energie adică revenim la facilităţile avute în 2012 la care se adaugă procentul de 3%”, a explicat directorul companiei. Tichetele de masă sunt şi ele în atenţia conducerii CE Oltenia, în condiţiile în care 99,9% din salariaţi vor astfel de facilităţi. „La tichetele de masă şi aici se iau comisioane groase, cu dobânzi, dar la masa caldă, problemele sunt mai vizibile. Am găsit o soluţie, care cred că o să-i mulţumească pe oameni”, a mai explicat şeful CE Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: