Acasa / Economic / Doar câteva zile pentru cumpărarea titlurilor de stat cu dobândă de 5%

Doar câteva zile pentru cumpărarea titlurilor de stat cu dobândă de 5%

Gorjenii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru cumpăra titluri de stat cu dobândă de cinci la sută pe an. În momentul de față, acestea reprezintă instrumentul financiar cel mai rentabil de pe piață și cetățenii sunt mulți interesați să investească în acestea. Titlurile de stat se pot achiziționa de la unitățile teritoriale sau prin Poșta Română.

Titlurile de stat cu dobândă de cinci la sută mai pot fi achiziționate până pe data de 6 iulie. „Această subscripție a titlurilor de stat s-a derulat și se derulează pe o perioadă de trei săptămâni, care se încheie vineri, 6 iulie. Vânzarea titlurilor de stat se realizează prin intermediul unităților teritoriale ale Trezoreriei stratului. Ne referim aici la Târgu Jiu, Novaci, Rovinari, Motru și Târgu Cărbunești. Se mai pot cumpăra de la Poșta Română, unde subscrierea se termină mai devreme“, a spus Gheorghe Paraschivu, directorul Trezoreriei Gorj.

Se poate investi cel mult 100.000 de lei

Un cetățean poate să cumpere titluri de stat în sumă de cel mult 100.000 de lei. Cetățenii care vor să cumpere titluri de stat trebuie mai întâi să deschidă un cont la Trezorerie în care să depună banii pe care vrea să-i investească. „Procedura este simplă. Se deschide un cont de subscriere, care se alimentează, fie prin virament, fie prin cont bancar, după care se poate subscrie. Sumele sunt de la un leu și până la 100.000 de lei pentru fiecare persoană. Subscrierea se face acolo unde unitatea de Trezorerie este arondată locului de domiciliu. Lucrurile decurg repede și foarte simplu. Avem personal care se ocupă de primirea solicitare“, a mai precizat directorul Trezoreriei Gorj.

Dobânda este plătită anual

Termenul de răscumpărare este de cinci ani, dar dobânda de 5% este depusă în fie care în contul investitorului, iar acesta se poate folosi de bani. Este un instrument foarte atractiv, nu doar prisma ratei dobânzii, ci prin prisma faptului că dobânda este neimpozabilă și se bonifică anual. La fiecare perioadă de un an, dobânda este pusă la dispoziția investitorului, care poate s-o folosească așa cum dorește. În perioada de cinci ani nu se fac răscumpărări“, a mai adăugat Paraschivu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*