Acasa / Economic / TOATE CELE 11 GRUPURI ENERGETICE ALE CE OLTENIA VOR RESPECTA CERINTELE UNIUNII EUROPENE

TOATE CELE 11 GRUPURI ENERGETICE ALE CE OLTENIA VOR RESPECTA CERINTELE UNIUNII EUROPENE

După publicarea  materialului din ediția trecută (”C.E. Oltenia ar putea fi obligat să reducă semnificativ producţia din cauza normelor obligatorii de mediu”) reprezentații Complexului Eergetic Oltenia și-au transmis punctul de vedere:

”În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalaţiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

Prezentăm, în cele de mai jos, stadiul investiţiilor de mediu pentru conformarea CE Oltenia cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeană:

  • În anul 2018, au fost implementate si puse în funcțiune 3 instalaţii complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 şi 7 – SE Turceni şi grupul energetic nr. 6 – SE Rovinari; 
  • În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziţiei pentru 4 instalatii, având ca obiect „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4 – SE Rovinari”, respectiv „Instalaţie de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 şi 4 – SE Turceni”; 
  • Pentru celelalte 4 instalatii, respectiv grupurile energetice nr.7 şi 8 – SE Işalniţa şi grupurile energetice nr.1 şi 2 – SE Craiova II,procedura este în faza de avizare a documentaţiei în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia.

În aceste condiții, toate grupurile energetice ale CE Oltenia vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene, termenul de conformare fiind 30.03.2020.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*