Acasa / Economic / Tot mai mulți salariați de la CEO intră în greva foamei din cauza salarizării

Tot mai mulți salariați de la CEO intră în greva foamei din cauza salarizării

Tot mai mulți salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt revoltați de modul în care s-au acordat clasele de salarizare și s-a făcut armonizarea salarizară cu ocazia încheierii noului Contract Colectiv de Muncă.

Ieri dimineață, șase salariați de la termocentrala Turceni, din judeţul Gorj, au intrat în greva foamei. Ei sunt nemulţumiţi de modul în care s-au acordat clasele de salarizare. Eugen Iovan „Am înțeles că Pârvulescu a venit la domnul Păduraru (n.r. – directorul Sucursalei Electrocentrale Turceni) și a pus presiune pe dumnealui ca să mai dea la 10 oameni care erau în sindicatul dumnealui clase de salarizare. Prin lista care s-a făcut s-a creat o discriminare între oamenii care desfășoară aceeași activitate pe același post. Asta înseamnă echilibrarea pe care o dorește Pârvulescu. A făcut dezechilibrare. Acești oameni care sunt responsabilii sindicali și reprezentanții angajaților. Ei sunt niște iresponsabili. Cum să adâncești o criză care nu exista. Să le dai la unii mai mult decât ceilalți care se schimbă unul pe altul și au aceleași atribuțiuni. Eu de zece ani încerc să reduc această treabă. Uitați ce au făcut Pârvulescu și Păduraru“.

Pârvulescu: „Ține un cfl-ist cu clasa 47 care este lider de sindicat la el“

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a precizat că discriminările sunt făcute de către colegul său sindicalist: „Din spusele lor, acolo s-a făcut un protocol prin care trebuia să li se dea 100 de lei și nu li s-au dat acești bani. De asemenea, a fost o propunere făcută inclusiv de directorul de sucursală, aprobată în Directorat și nu a fost pusă în practică. A fost vorba de neseriozitate. Eu pun presiune pe conducere, în condițiile în care eu am 200 de oameni în sindicat și el are 1.400 de salariați și toți șefii de secții sunt oamenii lui. La Sindicatul Liber Oltenia au venit cei nemulțumiți din sindicatul lui. Dacă eu sunt iresponsabil când l-am făcut pe directorul de acolo să înțeleagă să le dea clasa de la 19 la 20, ele este foarte corect când ține un cfl-ist cu clasa 47 care este lider de sindicat la el“.

De asemenea, tot în această dimineaţă, Mihai Nanu Mihai, sudor la Rovinari Est, a intrat în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul este nemulţumit de modul în care a fost făcută armonizarea salarială şi de clasa de salarizare pe care a primit-o.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*