Tot mai mulți sindicaliști din CEO cer declanșarea de proteste

0
10

Tot mai mulți sindicaliști din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) sunt nemulțumiți de faptul că guvernanții nu fac nimic pentru reducerea vârstei de pensionare a celor care își desfășoară activitatea în condiții grele de muncă. Aceștia cer organizarea de acțiuni de protest pentru a trage un semnal de alarmă.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus că nu s-a luat până acum o decizie cu privire la organizare unor manifestații: „În ședințele noastre au fost voci care au cerut să înceapă și altfel de inițiative sindicale, și aici mă refer la proteste în limita legii, cum ar fi pichetări, mitinguri, marșuri, pentru a atrage atenția și pentru a pune o presiune sindicală pe mediul politic ca să intervină cu modificări legislative pentru a nu mai fi discriminați în ceea ce privește vârsta de pensionare“. Liderul de sindicat de la termocentrala Rovinari susține că sindicaliștii trebuie să apeleze la toate mijloacele de luptă pentru ca vârsta de pensionare să fie redusă și pentru a se găsi o soluție pentru achiziționarea vârstei de pensionare“.

Obiectivele sindicatelor

Liderul de sindicat de la termocentrala Rovinari susține că sindicaliștii trebuie să apeleze la toate armele pentru ca obiectivele pe care și le-au propus sindicatele să fie duse la îndeplinire: „Trebuie să facem toți pașii și să uzăm de toate armele sindicale pentru a ne atinge cele două obiective pe care le avem pentru acest an, și anume modificările la legea pensiilor și schema de sprijin pentru achiziționarea certificatelor de carbon, pentru că noi nu mai putem să plătim acest bir“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here