Toți ochii ațintiți pe CEO

0
201

Politicienilor li s-a pus pata pe Complexul Energetic Oltenia. Liniștea de care dă dovadă administrația companiei este dur criticată în mediul politic.Politicienii cer transparență atât în activitatea economică a CEO cât și în ceea ce privește planul de restructurare de pe masa Comisiei Europene.

Primarul din Motru este convins că alegerile parlamentare sunt motivul pentru care conducerea CEO tace mâlc. Deși în spațiul public au fost diverse atacuri vis a vis de activitatea complexului și de planurile de viitor, oficialii preferă să lase lucrurile să se liniștească de la sine. „Până la urmă va exista această restructurare dar orice loc de muncă pierdut afectează localitatea unde vor avea loc restructurarea. Întotdeauna când spui cuvâtul secret te duce cu gândul la suspiciuni. Ar trebui să fie trasparentă totală, pentru că vorbim de o societate de stat și este firesc să fim informați. Este prea mult să nu știi ce îi așteaptă pe angajați din CEO. Cei care lucrăm în administrație, știm că se pierd impozite și taxe și atunci trebuie să știm pe ce bani ne bazăm pe viitor. Ei ia o decizie în Consiliul dumnealor, de secretizare, și sunt convins că scopul este pur electoral”, a transmis Cosmin Morega, primarul din Motru.

Personal TESA

Edilul din Cătunele are o problemă cu personalul TESA. Țuilă este convins că planul de restructurare nu va afecta și aeastă categorie de angajați. „Nu am văzut planul de restructurarea dar sper să înceapă cu TESA, nu doar cu muncitorimea. Planul de restructurare ar fi bine să fie făcut public, să fie transparență totală. Eu am spus, deși sunt neauzit, salariul mediu pentru TESA este dublu față de cei care sunt în producție. Ar trebui făcute publice aceste salarii”, a transmis primarul Florin Țuilă.

Lipsă de comunicare

Pe de altă parte liderul PMP Gorj critică faptul că nici până în prezent, situația economică a CEO pe primele sașe luni de activitate nu a fost făcută publică. ”În ultima perioadă CEO comunică prost. Asta se răsfrânge și-n conștiința oamenilor care cred că este ceva dubios. Probabil în aceste date sunt și date care vizează persoanele din zonele în care se vor închide carierele și, fiind campanie electorală, aceste date ar aduce prejudicii de imagine celor de la guvernare. Este regretabil că CEO nu comunică date referitoare la stocurile de cărbune, la situația economică” declară președintele PMP Gorj Nicolae Davițoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here