Acasa / Economic / Transportul de cărbune, în vizorul Ministerului Transporturilor

Transportul de cărbune, în vizorul Ministerului Transporturilor

Într-un comunicat de presă transmis joi de Ministerul Transporturilor se arată un posibil prejudiciu de peste 19 milioane de lei la CFR Marfă în urma unei licitaţii pentru transport de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia.

Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a constatat, în urma unor verificări la Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A, că instituţia ar fi pierdut un posibil profit în valoare de peste 19 milioane de lei, în urma unei licitaţii pentru transport de cărbune, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Transporturilor.

Astfel, societatea CFR Marfă a participat la licitaţia organizată de Complexul Energetic Oltenia având ca obiect transportul de cărbune. Comisia de licitaţie a prezentat o singură ofertă, potrivit documentelor puse la dispoziţia organelor de control, deşi putea să reoferteze, de mai multe ori, în interesul companiei. „Prin nereofertare, Corpul de control al ministrului Lucian Şova consideră că în acest caz s-au creat premisele necesare adjudecării în favoarea contracandidatului companiei de stat. Corpul de Control al ministrului Transporturilor, Lucian Şova, a transmis organelor competente să evalueze dacă această acţiune reprezintă un prejudiciu pentru CFR Marfă”, se arată în comunicat.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*