Acasa / Economic / TREI cariere din CE Oltenia se EXTIND!

TREI cariere din CE Oltenia se EXTIND!

Carierele Jilț Sud, Tismana și Roșia urmează să se extindă, prin defrișarea unor suprafețe mari de pădure. Managerul CE Oltenia, Sorinel Boza s-a aflat marți la București, la Ministerul Apelor și Pădurilor.

Nu mai puțin de 130 de hectare de pădure vor fi defrișate în zona Jilț Sud, 3,9 ha la Tismana și o suprafață similară la Roșia. „Toate avizele sunt luate, iar documentația se află pe masa ministrului Apelor și Pădurilor. În maximum două săptămâni vom primi și aprobarea. Săptămâna aceasta se pregătește și Hotărârea de Guvern pentru eliberarea acestor suprafețe”, a declarat ieri, managerul CEO, Sorinel Boza.

Amintim că președintele Iohannis a promulgat, în Mai, legea de modificare a Codului Silvic. Aceasta prevede scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren, fără compensare, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional. Până la promulgarea acestor modificări legislative, de/a lungul timpului mai multe utilaje de excavare a lignitului de la CE Oltenia au rămas fără front de lucru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*