Acasa / Economic / Trei-patru hoteluri, construite în Târgu Jiu. Gradul de ocupare este de peste 80%

Trei-patru hoteluri, construite în Târgu Jiu. Gradul de ocupare este de peste 80%

Gradul de ocupare a spațiilor de cazare din hotelurile de pe raza municipiului nostru este foarte mare. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, spune că a aflat de la oamenii de afaceri că gradul de ocupare este de peste 80% și, drept urmare, în perioada următoare vor fi ridicate alte hoteluri: „Am avut patru întâlniri cu oamenii de afaceri din municipiul Târgu Jiu. O parte dintre oamenii de afaceri s-au asociat. Vreau să vă spun de la dânșii că hotelurile din oraș au avut o capacitate de cazare acoperită de 80-90%, ceea ce înseamnă că nu suntem chiar atât de rău poziționați ca număr de turiști care vin către județul nostru. Sunt foarte mulți oameni de afaceri cu care am discutat, care doresc să dezvolte în perioada următoare noi spații hoteliere pe raza municipiului Târgu Jiu. Se vor construi trei-patru hoteluri în perioada următoare. Nimeni nu face o investiție fără să și-o amortizeze într-o anumită perioadă de timp. Hotelurile vor fi amplasate în diferite zone din Târgu Jiu“.

Evenimente artistice în fiecare weekend

De asemenea, Primăria Târgu Jiu lucrează împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri la un program de evenimente pentru ca, în perioada de vară, în fiecare să desfășoare evenimente artistice, iar o parte din costuri vor fi suportate de către oamenii de afaceri din Târgu Jiu: „Sunt foarte multe evenimente care se desfășoară în Târgu Jiu și care nu sunt întotdeauna parte. Lucrurile merg într-o direcție bună. De anul viitor vom avea un proiect de municipiu cu asociația oamenilor de afaceri, pentru că am discutat cu dumnealor, și vom aloca o sumă și vor contribui și dumnealor cu altă sumă. Vom crea, pe lângă Asociația «Acasă la Brâncuși», un fond pentru organizarea de evenimente începând cu 1 iunie și până pe 30 august în Târgu Jiu. Vor fi tot felul de evenimente pe care ne gândim să le organizăm, în ideea că turistul care ajunge la Târgu Jiu cel târziu joi să rămână până duminică la Târgu Jiu. Am stabilit un program de evenimente și rămâne să ne punem de acord. Încercăm să atragem turismul de week-end în perioada de vară“.

2 comentarii

  1. Si cu Hotel Gorj ce facem, il inchidem ?! Ca si asa nu mai are seara luminile aprinse de ani de zile…
    Asta nu il intereseaza pe primarul de ,,ocazie” ?

    • Hotelul Gorj este o ruină..vai mama lui! Camere mucegăite și îmbâcsite, lipsă de curățenie , mâncarea foarte proastă. Gândiți-vă că acest hotel datează de vremea lui Ceaușescu. Ce mizerie, boli și acarieni o fi în mochetele din cameră, în băi..! De când a murit Sergiu- acționar la Hotel Gorj , soacra lui Jeni își bate joc de hotel..și de personal. Ea nu vrea decât căștige fără nici o investiție. Păcat!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*