Trimişi de premier … „la ţintă”

0
9

Delegaţia de investitori din Germania, interesaţi de realizarea unei fabrici de cabluri auto, va reveni astăzi la Târgu-Jiu pentru a se întâlni cu autorităţile locale. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a dat asigurări cu privire la faptul că, în 2015, această noua unitate de producţie va deveni funcţională.

Ziua de astăzi se anunţă a fi una încărcată pentru autorităţile judeţene şi locale, în condiţiile în care investitorii din Germania se arată tot mai mult interesaţi de realizarea fabricii de cabluri auto. „Legat de această investiţie, reprezentanţii firmei din Germania vor fi prezenţi şi vor purta o discuţie cu noi pentru a pune la punct ceea ce solicită dumnealor. Pot spune că suntem pe drumul cel bun, premierul fiind cel care a purtat primele discuţii cu dumnealor!”, a explicat Cârciumaru. Municipalitatea speră ca, în 2015, prin darea în funcţiune a noii capacităţi de producţie, să se creeze locurile de muncă prevăzute în planul de management al investitorului. „Această firmă a dat dovadă de seriozitate şi vor să se apuce de treabă, încât în 2015 capacitatea de producţie să devină funcţională”, a mai spus Cârciumaru.

Călinoiu: „pentru eliminarea pragurilor birocratice”

Optimist se declară a fi şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. „Delegaţia de investitori oricare ar fi este binevenită şi ne întâlnim pentru a elimina pragurile birocraţiei binecunoscute. De data aceasta, investitorii se ocupă de ultimele amănunte legate de studiul pentru realizarea investiţiei”, a spus Ion Călinoiu. La rândul lui, deputatul Mihai Weber consideră că atragerea de investitori pe producţie trebuie să primeze, încât acest segment să contrabalanseze cu cel de consum. „În mod normal, ar trebui să fie prioritară producţia, pentru a contrabalansa consumul. Vorbim de această investiţie, dar şi de grupul energetic de la Rovinari, realizarea acestei ultime investiţii presupunând sute de locuri de muncă, sau chiar mii”, a declarat deputatul Mihai Weber. Anul 2015 este şi cel în care este prevăzut a începe construcţia grupului energetic de minim 600MW de la Termocentrala Rovinari, investiţie realizată cu capital chinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here