spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEconomicTrucuri şi suspiciuni de spionaj, în energie

    Trucuri şi suspiciuni de spionaj, în energie

    Vicepreşedintele PNL Gorj, Puiu Diaconescu, i-a cerut managerului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, să iasă şi să facă publice care sunt interesele şi substraturile ce planează asupra CE Oltenia. Pe de altă parte, Ciurel trage semnale de alarmă şi susţine că: „s-a ajuns până la canibalizarea pieţei de energie, la trucuri şi spionaj”.

    Invitat în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, vicepreşedintele liberal Puiu Diaconescu a declarat că, în momentul de faţă, toate forţele politice din judeţ trebuie să-şi dea mâna în vederea găsirii de soluţii pentru salvarea companiei şi a judeţului. Acesta a susţinut faptul că interesele ce planează asupra CEO sunt atât de mari, încât Laurenţiu Ciurel ar trebui să iasă public şi să prezinte substraturile şi interesele existente. „Este o propagandă! Eu nu aş vrea să fiu în pielea lui Ciurel, dar ar trebui să iasă afară şi să spună care sunt substraturile şi interesele. Domnul Ciurel trebuie să spună lucrurilor pe nume, pentru ca oamenii să-şi ia bocceluţa şi să meargă acolo sus să le spună oamenilor adevărul, iar eu cred că sunt interese clare”, a declarat Puiu Diaconescu, la Acces Tv.

    Ciurel: „s-a ajuns la canibalizarea pieţei de energie”

    Că există anumite interese din afara graniţelor ţării cu privire la piaţa de energie, acest lucru este confirmat într-o oarecare măsură şi de managerul Laurenţiu Ciurel. Acesta a declarat că există planuri prin care se urmăreşte ca România să devină dependentă de surse energetice străine, prin minimizarea activităţii companiilor, încât ulterior acestea să fie închise sau vândute. „La graniţa de Est este un conflict cald, la ora aceasta. Ţările pierd independenţa energetică, apoi pe cea financiară. Când nu mai există companii de stat, cu acţionariat majoritar de stat, se poate vorbi de un pericol din punct de vedere al independenţei şi securităţii statului. Au planuri de business pentru a ocupa zone de influenţă cât mai mari şi pentru a face ca România să fie dependentă de surse energetice străine. Pentru a se ajunge aici, cel mai simplu este să se minimizeze activitatea propriilor companii de stat, să le aduci în situaţia de a le închide sau vinde”, a explicat Ciurel. În plus, fără a oferi mai multe detalii, şeful CE Oltenia a accentuat faptul că în momentul în care a respins propunerile FMI de închidere şi de restructurare a activităţii la CEO şi CNH, premierul Victor Ponta şi-a asumat anumite riscuri. „Acesta a declarat că datoria dumnealui este să ia decizii în favoarea companiilor româneşti şi a companiilor de stat şi nu a companiilor din alte state”, a mai precizat Ciurel. Din declaraţiile făcute a reieşit faptul că există o situaţie critică pe piaţa de energie, între producătorii de energie, totul ducând chiar la punerea în practică a unor acţiuni de spionaj. „S-a ajuns la canibalizarea pieţei de energie… Se face şi se ajung la orice fel de metode pentru a se da în cap adversarului, pentru a rămâne pe piaţă se recurge la trucuri şi spionaj”, a mai spus Ciurel, la „Punctul pe I”. Cât despre ANRE, Ciurel este sceptic şi susţine că în urma nenumăratelor întâlniri şi promisiuni, instituţia nu a respectat promisiunile făcute cu privire la Complexul Oltenia.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: