Turbinele eolienele au produs mai multă energie decât termocentralele pe cărbune

0
233

Turbinele eolienele au produs mai multă energie decât termocentralele pe cărbune în primul semestru din acest, relevă datele transmise de Transelectrica. Astfel, producția de energie electrică în sistem eolian a fost de 3,843 TWh, iar toate centralele pe lignit din cadrul Complexului Energetic Oltenia au produs 3,214 TWh. De asemenea, centralele pe huilă au produs doar 0,367 TW.

În procente, din producția totală de energie electrică, 14,8% a fost asigurată de vânt, în timp de termocentralele pe lignit au asigurat 12,3%.

În afară de luna februarie, energia electrică produsă în sistem regenerabil, eolian și fotovoltaic, a fost mai mare decât cea pe bază de cărbune.

Situație favorabilă în partea  a doua a anului

Producția de energie electrică s-a prăbușit, la nivelul CEO, cu aproape 2,4 TWh față de primul semestru al anului trecut.

În partea a doua a anului, situația producției de energie la nivelul Complexului s-a îmbunătățit ca urmare a unei decizii a Autorității de Reglementare în domeniul Energiei prin care CEO trebuie să asigure 1,4 TWh de energie electrică pe piața reglementată, pentru consumul populației.

Îngrijorător este faptul că în prima jumătate a anului, România a importat 1,12 TWh, consumul fiind de 27 TWh, iar producție internă de 26 TWh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here