24.2 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 18, 2020
Acasă Economic Turbinele eolienele au produs mai multă energie decât termocentralele pe cărbune

Turbinele eolienele au produs mai multă energie decât termocentralele pe cărbune

- Advertisement -

Turbinele eolienele au produs mai multă energie decât termocentralele pe cărbune în primul semestru din acest, relevă datele transmise de Transelectrica. Astfel, producția de energie electrică în sistem eolian a fost de 3,843 TWh, iar toate centralele pe lignit din cadrul Complexului Energetic Oltenia au produs 3,214 TWh. De asemenea, centralele pe huilă au produs doar 0,367 TW.

În procente, din producția totală de energie electrică, 14,8% a fost asigurată de vânt, în timp de termocentralele pe lignit au asigurat 12,3%.

În afară de luna februarie, energia electrică produsă în sistem regenerabil, eolian și fotovoltaic, a fost mai mare decât cea pe bază de cărbune.

Situație favorabilă în partea  a doua a anului

Producția de energie electrică s-a prăbușit, la nivelul CEO, cu aproape 2,4 TWh față de primul semestru al anului trecut.

În partea a doua a anului, situația producției de energie la nivelul Complexului s-a îmbunătățit ca urmare a unei decizii a Autorității de Reglementare în domeniul Energiei prin care CEO trebuie să asigure 1,4 TWh de energie electrică pe piața reglementată, pentru consumul populației.

Îngrijorător este faptul că în prima jumătate a anului, România a importat 1,12 TWh, consumul fiind de 27 TWh, iar producție internă de 26 TWh.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Clopoțelul va suna diferit anul acesta

14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot...

Mircea Suchici la Târgu Jiu, în concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Consiliul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu invită pe toți iubitorii muzicii clasice joi, 25 octombrie 2018, la Muzeul Județean Gorj...

Luptător american celebru, impresionat de imaginile cu fata bătută din Târgu Jiu. Vrea s-o ajute

Un cunoscut luptător din UFC a distribuit pe conturile sale de Twitter și Instagram filmulețul cu fata în vârstă de 13 ani, din Târgu...

FOTO Accident pe Dealul Bujorăscu provocat de o șoferiță

Două persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc pe Dealul Bujorăscu. Potrivit Poliției, o tânără, de 21 de ani,...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini